Svečanost otvorenja i prve utakmice na Trstenici – FOTO!

Svečanost otvorenja nogometnog igrališta na Trstenici

Orebić, 25.11.2023. Danas je na Trstenci u nazočnosti brojnih nogometaša svih generacija, prijatelja sporta, građana i uzvanika održana svečanost prigodom završetka radova i početka korištenja renoviranog nogometnog igrališta i novog umjetnog travnjaka.Simboličnim presjecanjem vrpce teren je otvorio Branko Bačić, potpredsjednik i ministar u Vladi RH. Među brojnim uzvanicima iz društvenog, sportskog i političkog života pristune su prigodnim riječima pozdravili i Tomislav Ančić načelnik Općine Orebić, Blaž Pezo, predsjednik Županijskog nogometnog i predsjednik Zajednice športa DNŽ, Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i župan Nikola Dobroslavić.

Na naljepši i najprikladniji način prvu nogometnu utakmicu odigrali su međusobno najmlađi igrači Škole nogometa Orebić. U slijedećoj utakmici, kao prva gostujuća ekipa, istrčali su nogometaši NK Jadrana iz Smokvice, u prijateljskim nogometnim utakmicama s vršnjacima iz NK Orebić – ekipe do 9 i do 11 godina. U poslijepodnevnom dijelu programa odigrat će se i prve službene prvenstvene utakmice mlađih nogometnih uzrasta i to: NK Orebić – Hajduk VL U13, NK Orebić – ONK Metković  U17 i NK Orebić – NK Neretva U17.

Da ponovimo, u projektu vrijednom oko tristo tisuća eura izvršeni su opsežni radovi na pripremi podloge i drenaži, nabavljen i postavljen travnjak od umjetne trave, postavljena zaštitna obloga betonskih zidova uz teren, renovirano igralište, tribine i svlačionice. Projekt su sufinancirali Općina Orebić i Hrvatski nogometni savez, a stolice za tribine, golove i zaštitnu mrežu iza gola privatno je donirao dugogodišnji sportski djelatnik i prijatelj NK Orebić – Željko Bubeniček – Buco.

Delegacija HNS-a s domaćinima na starom travnjaku Trstenice
Delegacija HNS-a s domaćinima na starom travnjaku Trstenice

Ovim je, nakon duljeg vremena pripreme i izvođenja radova, uspješno priveden svrsi projekt koji je još u lipnju 2020. najavio tadašnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, proslavljeni bivši reprezentativac Davor Šuker.

Pogledajte i fotoreportažu s otvorenja, kroz objektiv Nedjeljka Ćenda

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku