Osnovana orebićka općinska organizacija HKS-a – i konzervativci sada sudjeluju u orebićkoj općinskoj vlasti

Foto: I. Trojanović

U subotu je u dvorani Općine Orebić osnovana Općinska organizacija Hrvatske konzervativne stranke. Kako su u stranku pristupila dvojica općinskih vijećnika, te zamjenik načelnika, konzervativci su tako postali jedna od stranaka koje čine lokalnu vlast u našoj općini.

Kazimir Opačak, dopredsjednik Općinskog vijeća, izabran je tako za predsjednika organizacije, a općinski vijećnik Mario Vekić i predsjendik Vijeća MO Orebić Mario Glavaš su dopredsjednici. Hrvatskim konzervativcima pridružio se i zamjenik načelnika Općine Orebić Perica Tolj, kojem je to, unatoč aktivnom dosadašnjem političkom životu, prvo članstvo u nekoj političkoj stranci.

Bivši članovi orebićkog HSP-AS, načelnik Općine Tomislav Ančić, te općinski vijećnik Anto Radović nisu pristupili konzervativcima, ali su nazočili skupu. Skupu su nazočili i predstavnici drugih političkih opcija koji s nekadašnjim starčevićancima čine vladajuću koaliciju u Općini Orebić. I izjave Perice Tolja, te Kazimira Opačka potvrđuju kako, unatoč stranačkim prestrojavanjima, neće biti promjena u odnosima u vladajućoj koaliciji. Predsjednik Općinske organizacije HKS-a Kazimir Opačak naglasio je kako će i sada nezavisni vijećnik Anto Radović sudjelovati u radu vijeća kao član kluba HKS-a

Orebićka općinska organizacija prva je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a uz predsjednika i dopredsjednike, izabran je i tajnik Darko Jaković, te članovi Izvršnog odbora Ivanka Bogoje, Teo Opačak, Oliver Šabić, Ante Tolj i Alen Stanišić.

Uz spomenute goste, osnivačkom skupu nazočili su i europarlamentarka, sada iz redova HKS-a, Ruža Tomašić, koordinator stranke za Dubrovačko-neretvansku županiju, donedavni zamjenik gradonačelnika Korčule, Ivo Silić, te koordinator za grad Dubrovnik, u kojem se tek očekuje osnivanje podružnice, Slobodan Vukotić.

Okosnicu članstva Hrvatske konzervativne stranke u cijeloj državi čine prvenstveno donedavni članovi HSP-AS, koji su iz te stranke istupili slijedeći Ružu Tomašić, europarlamentarku koja je danas najpoznatiji član HKS-a. Prema njezinim izjavama – konzervativci se spremaju za samostalan izlazak na parlamentarne izbore, te ne planiraju ulaziti ni u jednu predizbornu koaliciju.

Kako je bilo na skupu pogledajte u galeriji fotografija.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku