Trodnevna posjeta biskupa Mate Uzinića orebićkoj župi

Foto i galerija: Boris Poluta

Jučerašnjom jutarnjom sv. Misom, te zajedničkim ručkom sa svećenicima Pelješkog dekanata u restoranu Posejdon završila je trodnevna kanonska vizitacija biskupa dubrovačkog Mate Uzinića župi Pomoćnice kršćana.

O biskupovoj posjeti detaljno izvještavaju web stranice župe Pomoćnice kršćana Orebić.

Tijekom svoje posjete biskup Uzinić upoznao se, vlastitim riječima, s materijalnim i duhovnim bogatstvom ove župe.

U sklopu bogatog programa, posjetio je crkve, većinu civilnih ustanova, te se intenzivno družio i sa župljanima – kroz sv. Mise, osobne susrete, zajedničke objede i večere u domovima vjernika orebićke župe.

Vizitaciju je biskup započeo posjetom obnovljenoj kućići sestara dominikanki. nakon čega su slijedili posjeti Općini Orebić, DVD-u, vrtiću, školi i ambulanti. Također je posjetioi najstariju stanovnicu mjesta Vicu (Petku Glavaš). Nakon sv. Mise susreo se i sa članovima molitvene zajednice, vjeroučiteljicama i članovima župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća.

Drugog dana kanonske vizitacije msgr. Mate Uzinić posjetio je crkve i kapele orebićke župe. Također se susreo s prvopričesnicima i ministrantima župe. 

Posebno je svečano bilo na sv. Misi koju je biskup predvodio u nedjelju u 10 sai. Uz župnika don Marka Stanića u asistenciji je bio i fra Petar Perković. Sv. Misu su pjevanjem uveličali župni zborovi: Mješoviti zbor Pomoćnice kršćana, kojeg vodi s. Anita Sučić, dominikanka i Dječji župni zbor predvođen prof. Marinom Stanković. U sv. Misi je sudjelovalo i tridesetak ministranata.

Na kraju sv. Mise se župnik zahvalio ocu biskupu, a također i svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog biskupovog pastirskog pohoda. Osobita zahvala svima na srdačnim susretima, bilo u institucijama bilo u obiteljskim domovima.

Kako su izgledala tri dana biskupove posjete pogledajte u galeriji fotografija orebićkog fotoamatera Borisa Polute, koji vrijedno fotografijama i videozapisima bilježi gotovo sva crkvena zbivanja u našoj župi.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku