I Pelješki vinari na predstavljanju pelješkog mosta i vina u Bruxellesu

Foto i galerija: Službene stranice D. Šuica, privatne fotografije M. Mrgudić

Naša europarlamentarka Dubravka Šuica u utorak, 20. siječnja upriličila je prezentaciju “Pelješki most i vino” na kojem su se ugledni gosti imali priliku upoznati s tim kapitalnim projektom, ali i kušati vrsna vina iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Na prezentaciji su se okupljenima uz organizatoricu, eurozastupnicu HDZ-a i Europske pučke stranke Dubravku Šuicu obratili i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, projektant mosta dr. Jure Radić, Herald Ruijters iz EK, koordinator Europske pučke stranke (EPP-a) iz Odbora za promet i turizam Win Van De Camp, talijanski eurozastupnik i predsjednik Intergrupe za vino u EP-u Herbert Dorfmann, te ugledni hrvatski sommelier, Aleksandar Noršić.

U sklopu prezentacije otvorena je izložba na kojoj je svaki posjetitelj mogao proći kroz mali labirint i uz predočenje putovnice suočiti se sa svakodnevnicom stanovnika hrvatskog juga.

Naravno, i u prezentacijskoj verziji hrvatskog juga, goste su dočekala vrhunska vina iz Dubrovačko-neretvanske županije, među kojima su najcjenjenija ona pelješka. Gotovo svi vinari spremno su se odazvali i ustupili svoja vina za potrebe prezentacije. Tako su se u Bruxellesu pila vina vinarija s područja Općine Orebić – Bura Mrgudić, Mata Matuška Borisa Matušla, Kridžija, Kangjere, Antuna Šaića, Mata Antunovića, Madirazze, Skaramuće, vinarije Postup, Saints Hills, Šuica i druga. Pelješac su predstavljali i vinari iz drugih djelova Pelješca: uz ostale  Miloš, Vukas i Ćurlin. Pila su se također i vina iz Konavala, Komarne, korčulanski Grk i Pošip – gotovo sve što vinogorja naše županije imaju za ponuditi.

Prezentaciji su osobno nazočili i pelješki vinari: Ivan Miloš, te Ante i Marija Mrgudić iz vinarije Bura – Mrgudić. Kako saznajemo, Marija Mrgudić je u svojstvu predsjednice OV Općine Orebić obavila i razgovor sa zastupnikom u europarlamentu Ivanom Jakovčićem, izložila mu probleme vinarstva na području Općine Orebić, te dogovorila njegov posjet.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku