Sutra otvorenje izložbe ”Vrtovi” umjetnice Maje Suvaljko

Matica hrvatska Orebić poziva vas na treću izložbu unutar programa Dani kulture Orebić 2017. koji se ostvaruje uz financijsku potporu Turističke zajednice Općine Orebić i Općine Orebić.

Otvorenje izložbe akademske slikarice Maje Suvaljkom pod nazivom ”V r t o v i” održat će se u četvrtak 27.07. u 20h, u crkvi Anuncijati.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje u periodu 27/07 – 02/08, od 20h do 23h.

Najdostojanstvenija šutnje smještene iza leđa najodanijih zaštitnika, prebivaju u svom spokoju i prešućuju odgovore. Kako bi se ponovo susreli na istom mjestu, ne pričamo o sutra. Baršunasta su nam oklijevanja. Ne odaj odgovor, ne reci. Vidim kako se u sitonolikim bušotinicama u zidu kriju krijesnice. Najčulnije intimnosti: u međuprostoru dvaju listova i šuštanje postaje melodija. Raspoznajem sve nijanse zelene boje koje omekšavaju kao i mahovina na kiši koju upravo dodirujem. U mojim sjećanjima pamtim gotovo sve boje i ako kojim slučajem blijede dolazim na isto mjesto i ne zatvaram oči. Dopuštam ovom, gotovom svetom mjestu da ispreplete funkciju moje imaginacije, sjećanja i percepcije u jedno. 
-Iz teksta kustosice Tine Bikić

Biografija:
Maja Suvaljko /1986./ akademska je slikarica. Završila srednju umjetničku školu Luke Sorkočevića u Dubrovniku gdje je stekla temeljna znanja iz slikarstva, kiparstva, grafike i scenografije. Preddiplomski i diplomski studij slikarstva završila je na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Uz tri samostalne izložbe slika sudjelovala je i na više grupnih izložbi sa likovnim radovima, instalacijama, videima i performansima. Trenutno živi i stvara u Orebiću na poluotoku Pelješcu, radi u školi, slika murale i vodi dječije radionice.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku