Otvorenje izložbe Davora Sanvincentija / Nevidljivi pejzaži: Svemir

Matica hrvatska Orebić poziva vas na izložbu unutar programa Dani kulture Orebić 2017. koji se ostvaruje uz financijsku potporu Turističke zajednice Općine Orebić i Općine Orebić.

Otvorenje izložbe multimedijalnog umjetnika Davora Sanvincentija pod nazivom ”Nevidljivi pejzaži – Svemir” održat će se u srijedu 19.07. u 20h, u crkvi Anuncijati.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje u periodu 19/07 – 25/07, od 20h do 23h.

Izložba pod nazivom ”Nevidljivi pejzaži: Svemir” nastavak je promišljanja i svojevrsna reimaginizacija Sanvincentijevog rada iz 2011. prikazanog u galeriji Bačva u Zagrebu. U novoj postavci ”Nevidljivih pejzaža”, umjetnik odlazi dalje od smještanja čovjeka u centar svih stvari, te mu nudi tek dio: prostora-vremena-iskustva – svemira, u kojem ćemo uvijek pokušati zaustaviti vrijeme i na taj način dobiti prednost, nad ono malo prostora/slike koji ćemo sačuvati, u zbirci vlastitih prisutnosti. Riječ je o audio-vizualnoj instalaciji koja projicirana vertikalno, u sinergiji sa sakralnim ambijentom nudi novu koncepciju prostornog iskustva, koje je sinematično i monumentalno, i samo na tren, beskrajno. (U pokušaju da se priviknem na drugačija gledanja, zaustavljen sam u treptaju.)  – Iz teksta kustosice Tine Bikić

Davor Sanvincenti (1979.) multimedijalni je umjetnik. Intenzivno se bavi područjem fenomenologije audiovizualnog i antropologijom vizualne kulture, fokusirajući se na propitivanje različitih stanja i oblika ljudskih osjeta i percepcija. Njegovo se umjetničko djelovanje grana u razne medije: film i video, fotografija, fizičke svjetlosne i zvučne instalacije te audiovizualni performansi. U radovima se bavi konceptom iluzije, istražujući moguće granice percepcije te konstrukcije iskustva.

Dobitnik je mnogih nagrada među kojima Radoslav Putar (2010.) za najboljeg umjetnika do 35 godina i T-HT nagrade pri Muzeju Suvremene Umjetnosti (2008. i 2017.)

Izlagao je na brojnim međunarodnim izložbama i festivalima, poput Rencontres Internationales Paris/Berlin/Madrid; Device Art Triennale, Montreal; 28.Muzički Bienale Zagreb; LOOP, Barcelona; 25FPS, Zagreb; World Film Festival, Bangkok te na lokacijama poput Centre Georges Pompidou, Pariz; ZKM, Karlsruhe; Lincoln Center, New York; UniversalMuseum Joanneum, Graz; Museo de Arte Contemporanea, Oaxaca; Camera Austria, Graz; FRAC Pays de la Loire, Carquefou; NIU, Barcelona; La Triennale, Milano; Filmoteca Española, Madrid; Glassbox, Paris; Haus der Kulturen der Welt, Berlin

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku