Predstavljanje knjiga Andrije Hebranga i Tihomira Dujmovića – FOTO

Foto i galerija: Elvis Borovina

U srijedu, 21. listopada u dvorani Općine Orebić predstavljene su knjige Andrije Hebranga: “Zločini nad civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku”, te Tihomira Dujmovića: “Hrvatska u raljama djece komunizma”.

Ovo događanje u organizaciji Matice hrvatske – ogranka Orebić privuklo je veći  broj zainteresiranih žitelja Orebića i okolice. Knjige su predstavili sami autori, koji su se složili kako je jedan od najvažnijih razloga za izdavanje ovakvih knjiga nedostatak medijskog prostora za domoljubne sadržaje u svim značajnijim medijima u Hrvatskoj. Oba su autora i izlaganjem i sadržajem knjiga snažno podržali desnu političku scenu u Hrvatskoj.

Dr. Hebrang je kazao kako su podaci izneseni u knjizi zasnovani na istraživanju stožera saniteta kojeg je oformilo Ministarstvo zdravlja i socijane skrbi kojem je bio na čelu u prvoj vladi R. Hrvatske, a čiji se dio bavio istraživanjem civilnih žrtava rata. Sugerirao je kako brojka od preko 8.000 civilnih žrtava, od čega oko 50% žena i djece govori o genocidnom karakteru agresije na Republiku Hrvatsku. Naglasio je kako je cilj knjige još jednom potvrditi karkter domovinskog rata, te razotkriti brojne neistine, kojima se, prema njegovim riječima, danas često služe određene političke, medijske i strukture civilnog društva s ciljem izjednačavanja agresora i žrtve.

Tihomir Dujmović, novinar i publicist predstavljanje svoje knjige započeo je konstatacijom kako je stanje u Hrvatskoj loše prvenstveno iz razloga što je, kako naslov njegove knjige govori, Hrvatska danas u raljama djece komunizma. Djecu komunizma opisao je kao političku kastu, pripadnici kojih se mogu naći u svim političkim strankama – koje vidi kao  ideološke nasljdnike komunističkog režima bivše Jugoslavije. Kazao je kako su oni ideološki pobornici titoizma, ‘regiona’ i dogovorne ekonomije, naspram tuđmanizmu, neovisnoj Hrvatskoj i modernom europskom kapitalizmu.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku