Zahvala ‘Dubrovačkog izloga’ Jošku Jelaviću za pola stoljeća novinarskog rada

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr arhiva

Udruga za očuvanje tradicije dubrovačkog turizma ‘Dubrovački izlog’ dodijelila je u subotu, 24. listopada zahvalnicu novinaru Jošku Jelaviću za pet desetljeća rada u novinarstvu tijekom kojeg je redovito obrađivao i turističke teme.

“Dubrovački izlog” organizirao je svečanost u restoranu ‘Mimoza’, u sjećanje na Zdravka Kosovića, prvog direktora Zračne luke Dubrovnik. U sklopu svečanosti uručili su zahvalnicu Jošku Jelaviću, dugogodišnjem novinaru i uredniku Hrvatskog radija Dubrovnik.

Kako piše dubrovniknet.hr: „Nulla dies sine linea“, stara latinska izreka (Ni dana bez ispisanog retka), životni je moto novinara Joška Jelavića, koji ove godine obilježava 50. godišnjicu neprekidnog novinarskog rada. Od prvog objavljenog teksta u „Slobodnoj Dalmaciji“ u svibnju 1965. godine do današnjih dana Jelavić izvješćuje o onome što je bitno, objektivno i dobronamjerno, bez samoisticanja i senzacionalizma te uz puno poštovanja prema ljudima i njihovoj privatnosti.

Čast mi je i zadovoljstvo što Joško i u svojim umirovljeničkim danima ne odustaje od spomenute latinske izreke, pa volonterski – ali ništa manje marljivo i profesionalno – i na stranicama našeg portala izvještava o važnim pelješkim događanjima, na čemu sam mu iznimno zahvalan. Da nema Joškovog angažmana – mnoge informacije važne za žitelje ovoga kraja ne bi stigle do Radio Dubrovnika, Radio Korčule i brojnih drugih medija, a nerijetko bi ostale i izvan domašaja ovih stranica.

Čestitke Jošku na priznanju i jubileju – uz želju da i u godinama koje su pred nama s puno pozitivne energije obogaćuje medijski prostor Pelješca i naše županije.

 

Komentiraj sa Facebook-om