Koncert klasične glazbe: Karlo Fio i Mislav Pavlin u Mlinici

Unutar ”Dana Kulture Orebić 2016”, Ogranak Matice hrvatske Orebić poziva vas na koncert klasične glazbe Karla Fia i Mislava Pavlina (violine), u utorak 06.09. u 21h u vrtnom prostoru Mlinice.

Uz koncert klasične glazbe organizator će upriličiti i degustaciju vina uz potporu ”Wine Bar Shop Peninsula” s Pelješca. Ljubitelji glazbe i vina – dobrodošli! 

 

KONCERTNI PROGRAM

Jean – Marie Leclair: Sonata za 2 violine, Op.6 br.5
Allegro ma poco
Gavotte – Andante grazioso
Presto

Antonio Vivaldi: Sonata za 2 violine, RV68
Allegro
Andante
Allegro moderato

Joseph Haydn: Sonata za 2 violine, Op.99 br.3
Andante con Variazioni
Presto

Antonio Vivaldi: Sonata za 2 violine, RV70
Allegro
Larghetto
Allegro molto

Béla Bartók: Dueti za 2 violine
Rutenska kolomejka
Tuga
Mjeh
Vlaška pjesma
Pizzicato
Bajka
Arapski napjev

Nicolo Paganini: Karneval u Veneciji, tema s varijacijama za 2 violine

KARLO FIO
Karlo Fio, rođen 1961.g. u Zagrebu, započeo je s učenjem violine u petoj godini, te uskoro bio prepoznat kao veliki talent, osvajajući brojne nagrade među kojima se ističu Nagrada Udruge hrvatskih glazbenih kritičara i Nagrada Hrvatskog Glazbenog Zavoda. Nastupao je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom i Zagrebačkim solistima. Nakon stjecanja diplome na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu 1981.g., u klasi prof. Martina Barića studij nastavlja kod Christiana Ferrasa u Francuskoj, Josefa Suka u Beču te u SAD-u na Rice University-u (Houston) kod Sergiu Luce gdje je bio i član počasnog Rice University kvarteta.

Karlo Fio je bio koncertni majstor ansambala Wiener Kammerorchester (1981.-1984.g.), Münchener Kammerorchester (1985-1995.g.), London Philharmonic (1998.-1999.), Die Solisten der Berliner Kammerphilharmonie (1999.-2001.g.) a 2002. – 2003. Karlo Fio djelovao je kao koncertni majstor i umjetnički voditelj Zagrebačkih solista. S ovim kao i drugim orkestrima nastupao je kao solist na turnejama po Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Engleskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Austriji, Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Japanu, Kini, Tajvanu, Hong-Kongu, Maleziji, Koreji i SAD-u. Kao solist i komorni glazbenik, sudjelovao je na festivalima ”Pablo Casals”, ”Carinthischer Sommer”, Dubrovačke Ljetne Igre, ”Settembre in Musica” te na festivalima u Avignonu, Bordeauxu, Viterbu, Savonlinni i Szegedu. Koncertirajući na najpoznatijim pozornicama širom svijeta, umjetnički je surađivao s mnogim uglednim umjetnicima kao što su Philippe Entremont, Carlo Zecci, Viktor Tretyakov, Maurice Andre, Irena Grafenauer, Guy Touvron, Eduard Brunner, Andras Adorjan, Radovan Vlatković, Edith Wiens, Steven Doane, Kandinsky Trio, Anatolij Ugorsky, Hermann Prey, Michael M.Kofler, Monika Leskovar, Giovanni Sollima, Jean-Marc Luisada, José Gallardo, Michael Flaksman i drugi. Karlo Fio je, u suradnji s ”Hindemith Stiftung”, organizirao i umjetnički vodio ”The European – American Master Classes” u Švicarskoj ( Blonay ). Od 1987. – 2002. djeluje kao eksterni profesor Minhenskog konzervatorija. Karlo Fio je samostalni umjetnik i trenutno djeluje kao član simfonijskog orkestra Liechtenstein.

MISLAV PAVLIN
Mislav Pavlin diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića. Za vrijeme školovanja sudjelovao je na mnogim seminarima za violinu od kojih se posebno ističu oni u klasi prof. Yfraha Neamana i Igora Ozima, te seminari za komornu glazbu u sklopu zaklade Yehudi Menuhin. Dobitnik je više republičkih i međunarodnih nagrada s violinističkih natjecanja i natjecanja za komornu glazbu. Bio je član Hrvatskog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Zagrebačke filharmonije. Od 1991. do 2000. godine djeluje u gudačkom kvartetu Sebastian s kojim ostvaruje niz zapaženih nastupa u zemlji i inozemstvu, snima nekoliko trajnih snimaka za radio te jednu kompaktnu ploču, koja je 2003.godine nominirana za diskografsku nagradu Porin. Također surađuje i s Hrvatskim baroknim ansamblom u kojem posebno njeguje barokni način sviranja violine, te sa Cantus Ansamblom. Godine 1997. polaže audiciju u proslavljenim Zagrebačkim solistima u kojem djeluje i danas kao samostalni umjetnik. U ansamblu Zagrebačkih solista stječe punu umjetničku afirmaciju surađujući s mnogim istaknutim umjetnicima kao što su Mario Brunello, Victor Tretjakov, Stefan Milenkovich, Leo Nucci, Radovan Vlatković, Milan Turković, Dubravka Tomšić, Dunja Vejzović, Ilya Gringolts, Erich Hobarth, Peter Shepard i mnogi drugi. S istim je ansamblom nastupao širom svijeta te snimio desetak kompaktnih ploča od kojih je nekoliko njih nagrađeno diskografskom nagradom Porin. Od 2010.godine član je opernog orkestra HNK u Zagrebu gdje radi na mjestu vođe 2. violina.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku