Druga godina suradnje Kina Mediteran i Matice hrvatske Orebić donosi vam nove filmske naslove!

Drugu godinu zaredom partnerstvo Kino Mediteran i Matice hrvatske Orebić donosi nove filmske naslove u Orebić. Ove godine tijekom ljeta u Orebić kino projekcije stižu dva puta po dva dana – 12. i 13. srpnja i 23. i 24. kolovoza. Tijekom svakog gostovanja prikazat će po jedan novi nezavisni film europske kinematografije te po jedan film za djecu. Publika će prije projekcija dugometražnih filmova gledati i izbor kratkometražnih filmova s Festival mediteranskog filma Split. Projekcije se održavaju, ovisno o vremenskim uvjetima, u prostoru Mlinice ili u Dvorani Općine Orebić, a ulaznice su 20 kuna.

Prvo gostovanje počinje 12.7. u 21h i to s norveškom humornom dramom S balkona / From the Balcony. Redatelj filma Ole Giaever, poznat Kino Mediteran publici po svom hitu Van sebe, ovaj put provodi godinu dana snimajući sebe i svoju obitelj kamerom te nas, spajajući brutalno iskrena priznanja s meditativnim promišljanjima i dozom humora, vodi na ekspediciju u dubine ljudskog postojanja. Film je svjetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Berlinu.

Prije ovog filma pogledat ćemo i kratki igrani film Po čovika, redateljice Kristine Kumrić. Ovaj domaći kratkiš proča je o dvije djevojčice koje proživljavaju veliki i važan dan: njihov otac Mirko, bit će pušten iz ratnog logora u kojemu je kao zarobljenik proveo protekla tri mjeseca. Film je prikazan na više od 20 filmskih festivala diljem svijeta, a uz brojne nagrade, osvojio je glavnu nagradu žirija na ovogodišnjem Festival mediteranskog filma Split.

Drugi dan 13.7. u 21h veselimo se najmlađim gledateljima prikazati domaći hit Uzbuna na Zelenom Vrhu! Film prati uzbudljive događaje u životu Ratka Milića – Koka prije njegova preseljenja u Zagreb. Koko i njegovi prijatelji provode ljetne praznike igrajući se na obalama jezera uz idilični Zeleni Vrh. Tu prazničku idilu iznenada narušava niz misterioznih pljački i razbojstava počinjenih pod okriljem noći. Kao i uvijek, Koko i prijatelji odlučuju “malo uskočiti” odraslima i uzimaju stvari u svoje ruke.

U kolovozu nas u Orebiću očekuju hit FMFS-a U mojim godinama još skrivam da pušim te novi animirani sinkronizirani film Vrapčić Richard. Posebno veselje prije Vrapčića Richarda bit će i prikazivanje kratkog animiranog filma Ježeva kuća / Hedgehog’s Home.

Potsjetimo, Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Fokus projekta je na europskim i nezavisnim filmovima. Kino Mediteran se održava u 26 gradova od kojih 12 ima programe kroz cijelu godinu.

Kino Mediteran organizira Festival mediteranskog filma Split, a projekcije u Orebiću održavaju se u partnerstvu s Maticom hrvatskom Orebić i Turističkom zajednicom Općine Orebić.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku