Srijeda, 14 Svibanj 2014 08:45

Spiza, vino i bicikle - Giro d'Župa pelješka u subotu u 11 u Kuni

Napisao 
Ilustracija  - Foto: I. Dajak Ilustracija - Foto: I. Dajak

Udruga za kulturu stola G.E.T. u suradnji s TZO Orebić organziira biciklističku 'utrku' Pelješkom župom - uz sedam kontrolnih točaka s degustacijom domaćih proizvoda, te ručkom u OPG Antunović (Mesko).

Kao što ste imali prilike čitati ovu se subotu, 17. svibnja, vozi 'utrka' biciklima sa startom i ciljem u Kuni - preko Pijavičina, Potomja, Prizdrine, Donje Bande, Zagrude i Oskorušna. Organizatori su u međuvremenu pripremili i točnu rutu (u galeriji), te sedam 'kontrolnih točaka' na kojima će natjecatelji kušati domaće proizvode - s naglaskom na pelješkim vinima - te odgovarati na pitanje vezano za kontrolnu točku, a koje se boduje za ukupan 'plasman'. Kontrolne točke su tako:

  1. PZ Kuna 1898, Kuna Pelješka
  2. Dingač Lučić, Pijavično
  3. Matuško vina, Potomje
  4. položaj Dingač & vina Kiridžija
  5. Vinarija Bartulović, Prizdrina
  6. Wine bar Peninsula & PZ Postup, Donja Banda
  7. Saints Hills, Zagruda

Poslije ovoliko vinarija - srećom se zadnja dionica: Zagruda - Oskorušno - Kuna vozi na najmanje frekventnoj prometnici :) . A tamo slijedi ručak u OPG Antunović. 

Okupljanje je predviđeno u Kuni od 10 sati, a start u 11. Kotizacija iznosi 50 kn uz pretprijavu, ili 60 prijavom na dan utrke. Pretprijavu možete izvršiti online na Ciklo G.E.T. tour Pelješac.

 

 

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku