Spiza, vino i bicikle – Giro d’Župa pelješka u subotu u 11 u Kuni

Udruga za kulturu stola G.E.T. u suradnji s TZO Orebić organziira biciklističku ‘utrku’ Pelješkom župom – uz sedam kontrolnih točaka s degustacijom domaćih proizvoda, te ručkom u OPG Antunović (Mesko).

Kao što ste imali prilike čitati ovu se subotu, 17. svibnja, vozi ‘utrka’ biciklima sa startom i ciljem u Kuni – preko Pijavičina, Potomja, Prizdrine, Donje Bande, Zagrude i Oskorušna. Organizatori su u međuvremenu pripremili i točnu rutu (u galeriji), te sedam ‘kontrolnih točaka’ na kojima će natjecatelji kušati domaće proizvode – s naglaskom na pelješkim vinima – te odgovarati na pitanje vezano za kontrolnu točku, a koje se boduje za ukupan ‘plasman’. Kontrolne točke su tako:

  1. PZ Kuna 1898, Kuna Pelješka
  2. Dingač Lučić, Pijavično
  3. Matuško vina, Potomje
  4. položaj Dingač & vina Kiridžija
  5. Vinarija Bartulović, Prizdrina
  6. Wine bar Peninsula & PZ Postup, Donja Banda
  7. Saints Hills, Zagruda

Poslije ovoliko vinarija – srećom se zadnja dionica: Zagruda – Oskorušno – Kuna vozi na najmanje frekventnoj prometnici 🙂 . A tamo slijedi ručak u OPG Antunović. 

Okupljanje je predviđeno u Kuni od 10 sati, a start u 11. Kotizacija iznosi 50 kn uz pretprijavu, ili 60 prijavom na dan utrke. Pretprijavu možete izvršiti online na Ciklo G.E.T. tour Pelješac.

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku