Srijeda, 29 Svibanj 2013 15:10

Pelješčani na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića - FOTOGALERIJA

Napisao 
Ekipa Orebića na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Ekipa Orebića na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Foto: Dječji vrtić 'Orebić'

Predškolci dječjeg vrtića 'Orebić' sudjelovali su jučer na 12. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Dubrovačko - neretvanske županije koje je održano na igralištu u Čibači.

Svi predškolci Dječjeg vrtića 'Orebić' iznimno su se radovali putu u Župu dubrovačku, druženju s vršnjacima, te bili spremni 'ostaviti srce' na sportskom terenu - s ovog lijepog sportskog druženja mališana izvijestila nas je ravnateljica Sanda Menkadžiev. Nažalost, propozicije Hrvatskog olimpijskog odbora, koji je već dvanaestu godinu za redom pokretač ove akcije dozvolile su nastup samo njih trideset.

Predstavnici ukupno 13 vrtića (Blato, Korčula, Vela Luka, Orebić, Ston, Metković, Ploče, Opuzen, Slano, Pčelica, Radost, Župa dubrovačka i Konavle) natjecali su se u nogometu, trčanju (50 metara), skoku u dalj, bacanju loptice i štafeti (4x25m). Drugu godinu zaredom natjecateljski su najuspješniji bili predstavnici Dječjeg vrtića Konavle. 

Naše boje su srčano branili svi mališani, a medalje su kući ponijeli: djevojčice u štafeti 4x25m - u sastavu Tia Vekić, Kiara Blažan, Lara Sardelić i Aldijana Šindra - zlato, dječaci u štafeti 4x25m u sastavu Danijel Radić, Kristijan Grljušić, Mato Bogdan i Antonio Akrapović - srebro, te Karlo Pamić u bacanju loptice u dalj - broncu.

Uz sportske aktivnosti ekipa se sjajno provela na izletu, a djeca, djelatnici vrtića i roditelji u pratnji zaslužuju poseban trofej za uzorno ponašanje i dobru organizaciju, pa je posebno lijepa činjenica da je kutija prve pomoći ostala neotvorena i apsolutno nepotrebna. Stoga su ih na povrtaku nagradili i roditelji - vatrenim dočekom uz transparente, pjesmu i vatromet. 

Na kraju još samo napomena - Dječji vrtić 'Orebić' ovim nije završio s aktivnostima - i mališani koji nisu uspjeli izboriti svoju priliku za natjecanje na Olimpijskom festivalu, svoje će talente demonstrirati i na završnim priredbama u svim vrtićima, te vatrogasnoj vježbi koju će vatrogasci DVD-a Orebić pripremiti za sve predškolce vrtića.

Galeriju ćemo uskoro dopuniti fotografijama s dočeka.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 29 Svibanj 2013 19:41

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku