Marija Tolj oborila 12 godina star državni rekord

Foto: Facebook

Slovenska Bistrica, 28.5.2016. –  Sada već trostruka državna rekorderka Marija Tolj (1999.g.)  nastupila je na Međunarodnom seniorskom atletskom mitingu u disciplinama disk (1 kg) i kugla (3kg) u kojoj je srušila 12 godina star državni rekord.

Marija je u bacanju kugle 3.kg. hicem od 16.45 metara popravila svoj osobni rekord, osvojila prvo mjesto mitinga u ovoj disciplini te srušila dravni rekord koji je bio u vlasništvu Mateje Gregorić (15.89) od 2004. godine.

Marija je nastupila i u  disciplini bacanja diska 1.kg. te hicem od 51.83 metara osvojila treće mjesto. Prvo mjesto odnijela je Slovenka Veronika Domjan (1996) a drugo Italijanka Giada Andreutti (1995). Ovim je rezultatom ispunila je svjetsku juniorsku normu (48.00) u bacanju diska te ima pravo nastupa na svjetskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj. Ovaj rezultat je drugi na svjetskoj mlađe-juniorskoj top ljestvici.

Zanimljivo je da je naša Marija ovim rezultatom ispunila rezultatsku nornu za nastup na Mediteranskim igrama koji se održavaju ovu godinu u Alžiru ali Marija neće nastupiti jer je premlada.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku