HDZ pobjednik izbora za Vijeće MO Viganj

orebic.com.hr

Danas su održani izbori za članove Vijeća Mjesnog odbora Viganj. HDZ-u su pripala tri, a HSP-AS dva mjesta u Vijeću.

Nakon što su na proteklim izborima liste ove dvije stranke osvojile identičan broj glasova i mandata u Vijeću, nisu postigli dogovor, te se Vijeće nije konstituiralo. Stoga su izbori ponovno održani danas.

Od upisanih 269 glasača na izbore je izašlo njih čak 166, odnosno gotovo 62%. Lista Hrvatske demokratske zajednice nositelja Miroslava Rosa osvojila je 87 glasova – 52,41% odnosno 3 vijećnička mandata, dok je lista Hrvatske stranke prava – dr. Ante Starčević nositelja Vlada Vekića osvojila 71 glas – 42,77% ili dva vijećnička mjesta. Nevažećih je listića bilo 8, odnosno 4,82%.

Miroslav Roso, nositelj liste HDZ-a izrazio je zadovoljstvo prije svega velikom izlaznošću, koja pokazuje kako je veliki broj žitelja Vignja zainteresiran za boljitak svog mjesta. Zahvalio je svima koji su na izbore izašli, kako onima koji su podržali listu HDZ-a, tako i ostalima – jer važni su svi kojima je Viganj važan.

Sukladno poretku na listama, očekivani vijećnici Vijeća MO Viganj biti će: Miroslav Roso, Olga Ortolio i Nikica Vicelić s liste HDZ-a, te Vlado Vekić i Robert Radovanović s liste HSP-AS.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku