Prvosvibanjski uspon na sv. Iliju 2015. – FOTOGALERIJA

Foto i galerija: Vladimir Vuković, Milan Tolj, Krešimir Tolj

Ovogodišnji tradicionalni prvosvibanjski uspon na sv. Iliju obilježila je uspješna akcija prenošenja cigli za dovršenje ‘nove kućice’.

Nekoliko stotina izletnika – članova HPD ‘Sv. Ilija’, žitelja ovog dijela Pelješca, te tradicionalno zainteresiranih gostujućih planinara uspješno su proveli akciju prenošenja cigli za dovršenje izgradnje ‘nove kućice’ – odmorišta na proplanku i popularnom izletištu orebićkih zaljubljenika u prirodu i nihovih gostiju. 

Za prvi, najstrmiji dio od vrha ‘Pišćet’ formiran je ljudski lanac pa su se cigle dodavale iz ruke u ruku, dok su kasnije oni u dobroj planinarskoj kondiciji ponijeli svatko svoju ciglu do cilja. Svi zajedno uživali su u druženju i tradicionalnom prvosvibanjskom grahu.

Nažalost, članovi HGSS-a ove godine nisu samo vježbali. Nepovoljni vremenski uvjeti (vjetar i hladnoća) koji su vladali na vrhu Sv.Ilije, umor i iscrpljenost, kod mlađe ženske osobe izazvali su stanje u kojemu je bila neophodna intervencija HGSS-a. Unesrećenoj je pružena prva pomoć, te je spuštena u podnožje planine gdje je predana na daljnju skrb HMP Orebić, te se sada uspješno oporavlja. U transportu unesrećene, zahtjevnom stazom niz padinu Sv.Ilije, članovima HGSS stanice Orebić pridružilo se i pomoglo i desetak mještana, sudionika uspona na Sv.Iliju. 

Kako je izgledao ovogodišnji pohod pogledajte u galeriji fotografija Vladimira Vukovića, Milana Tolja i Krešimira Tolja.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku