Zajednička vježba žurnih službi u organizaciji HGSS-a Orebić

Foto: Niko Lolić | PAF

U nedjelju 16.ožujka 2014.g. na Kapetanima je u organizaciji HGSS Stanice Orebić, a u sklopu priprema za nadolazeću turističku sezonu održana je zajednička vježba žurnih službi s područja općine Orebić.

Vježba naziva „Kapetani 2014“, na temu spašavanje unesrećene osobe iz automobila koji je pao u provaliju, zamišljena je kao zajedničko djelovanje žurnih službi – HGSS Orebić, DVD Orebić, PP Ston, Ambulanta hitne medicinske pomoći Orebić, a uz koordinaciju DUZS – Županijskog centra 112.
Simulirana je realna situacija, te su iz olupine automobila, iz 100 metara duboke provalije, vatrogasci DVD Orebić uz pomoć vatrogasne opreme za rezanje lima omogućili pristup unesrećenoj osobi, potom su članovi HGSS stanice Orebić unesrećenoj osobi pružili prvu pomoć, imobilizirali je, te je uz pomoć „Mariner“ nosiljke i sustava za podizanje transportirali do ceste i predali djelatnicima Hitne medicinske pomoći na daljnju skrb.
Djelatnici Policijske postaje Ston su regulirali promet i osiguravali područje izvođenja vježbe.
Vježba je uspješno izvedena, te je pokazala iznimnu spremnost, obučenost, dobru suradnju i koordinaciju žurnih službi s ovog područja.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku