Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Orebić – FOTO – VIDEO

Foto: PAF

U petak, 9. svibnja, svečanom sjednicom Općinskog vijeća, koju je slijedilo druženje uz prigodnu zakusku, obilježen je Dan općine Orebić. Dodijeljene su i nagrade Općine Orebić, za životno djelo, te za postignuća u protekloj godini.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Orebić, održanom 9. svibnja u 19 sati, obilježen je Dan općine Orebić, koji se slavi na blagdan Gospe Delorite – 10 svibnja.

Okupljene građane, vijećnike općinskog vijeća, predstavnike institucija, tvrtki i udruga, pozdravili su predsjencia Općinskog vijeća Marija Mrgudić, načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, te u ime Županije Dubrovačko-neretvanske dožupanica Marija Vučković. 

Posebna je večer bila za dobitnike nagrada Općine Orebić, kojima su one ovom prilikom i uručene. Ove su godine dodijeljene tri nagrade za životno djelo: fra Petru Perkoviću, gvardijanu samostana Velike Gospe – za predan rad na uređenju samostana i okruženja, Nini Vodopić iz Kune – za sudjelovanje u pokretanju i 17-godišnji rad na glasilu “Zvona Delorite”, te Branku Njakari iz Vignja – za radni vijek posvećen edukaciji mladih naraštaja Orebića. Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je dr. sc. Ireni Ipšić iz Dubrovnika, auorici knjige – doktorske disertacije “Orebić u 19. st. prema katastru Franje Josipa I”, te nagrade za doprinos ugledu i promicanju Općine Orebić u zemlji i svijetu – DVD Orebić (50 godina rada) kao društvu, te  Nevenu Faziniću iz Korčule kao pojedincu.

Okupljeni su također uživali u glazbenim izvedbama Đurđice Farčić, ženske klape Nava i klape Dingač, a tonsku realizaciju događaja odradili su volonteri Udruge za tehničku kulturu Orebić.

Ukoliko niste bili u dvorani Općine, sve zajedno možete doživjeti kako kroz galeriju fotografija Peljeških amaterskih fotografa – PAF, tako i kroz video snimku sjednice.

 

 

Video zapis svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Orebić

ton/kamera/montaža: I. Dajak – PAF
Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku