Položen kamen temeljac škole i školske športske dvorane u Orebiću

Foto: SIlvija Tomašević | orebic.com.hr

U petak, 9 svibnja, u sklopu obilježavanja Dana općine Orebić, svečano je obilježen početak radova na rekonstrukciji i izgradnji škole, te izgradnji školske dvorane.

Uz ostale goste, okupili su se i Župan Nikola Dobroslavić, pročelnica za obrazovanje, kulturu i šport Dubrovačko – neretvanske županije Marijeta Hladilo, pročelnik područnog ureda Dubrovnik Porezne uprave Boris Šuvak, dio saborskih zastupnika iz Dubrovačko – neretvanske županije, načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, predsjednica Općinskog vijeća, većina općinskih vijećnika, načelnici susjednih Općina, svećenici, bivši načelnici, ravnatelj škole, te drugi ugledni uzvanici i gosti.

Nazočnima su se kraćim govorima obratili ravnatelj Nenad Menkadžiev, načelnik Tomislav Ančić, te župan Nikola Dobroslavić.

Župan je simbolično položio kamen temeljac, a u polaganju su sudjelovali i sadašnji načelnik, bivši načelnici i saborski zastupnici prekrivši kamen lopatom cementa.

Molitvu za blagoslov gradnje, te njenih budućih korisnika vodio je župnik Župe Pomoćnice kršćana Orebić don Marko Stanić.

Prigodnu svečanost uveselila su djeca OŠ Orebić – školski je zbor izveo ‘Lijepu našu’, te još jednu pjesmu, dok su djeca odjevena u tradicionalne nošnje Orebića asistirala u polaganju kamena temeljca. Svoj obol organizaciji dala je i Udruga za tehničku kulturu Orebić koja je OŠ Orebić pomogla oko tonske realizacije događaja.

Šteta je jedino što ovu lijepu svečanost otvorenja radova na ovako značajnoj i velikoj investiciji, svojom osobnom nazočnošću nije uveličao neki od ministara, tepopratile kamere HRT-a. Unatoč zabrinutosti organizatora za sigurnost sudionika na gradilištu – cijeli događaj izgledao bi ljepše i veselije, da ga je uz ugledne goste popratilo više građana našeg mjesta, te učenika i djelatnika škole koji su u to vrijeme bili na nastavi.

Kako je izgledalo, pogledajte u priloženoj galeriji fotografija.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku