Stožer civilne zaštite Općine Orebić: strogo pridržavanje mjera samoizolacije za one kojima je određena!

Stožer civilne zaštite Općine Orebić poziva građane da se pridržavaju mjera zdravstvenog nadzora i samoizolacije koje su na snazi od jučer odlukom Ministarstva zdravstva.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Osobe koje dolaze iz zemalja i područja u kojima postoji rasprostranjena ili lokalna transmisija bolesti COVID-19 uzrokovane novim koronavirusom (SARS-CoV-2), podvrgavaju se zdravstvenom nadzoru u svrhu pravovremenog otkrivanja eventualnog nastanka bolesti i sprječavanja njezinog daljnjeg širenja. Zdravstveni nadzor je mjera koja se primjenjuje na zdrave ljude koji su bili izloženi riziku zaražavanja.

Zdrave osobe koje u Hrvatsku dolaze iz zahvaćenih područja s raširenom ili lokalnom transmisijom bolesti  biti će podvrgnute obavezi kućne karantene/samoizolacije u trajanju od 14 dana po napuštanju zahvaćenog područja, osim u slučajevima za koje je predviđena organizirana karantena (za strane državljane koji dolaze  iz posebno rizičnih područja).

Molimo osobe  kojima je određena mjera samoizolacije da je se, zbog vlastitog i zdravlja sugrađana, strogo pridržavaju. Onima koji se pravila samoizolacije ne budu pridržavali i iz nje izađu, mogu biti izrečene visoke kazne. Ukoliko znate da netko ugrožava i vaše zdravlje nepridržavanjem propisanih mjera, to možete prijaviti pozivom na broj 112 ili Stožeru civilne zaštite Općine Orebić na broj 099 582 8950.

Detaljne i aktualne informacije o koronavirusu možete potražiti na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/ , a u slučajevima sumnje na zarazu, nedoumici vezano uz izloženost koronavirusu, ukoliko osjećate neke simptome, ili ste bili u kontaktu s nekim tko je stigao iz ugroženih područja možete se javiti dežurnom epidemiologu na telefon  098 24 34 54.

Detaljnije o mjerama zdravstvenog nadzora, samoizolaciji i karanteni, kao i zemljama na koje se mjere odnose potražite na web stranicama Općine Orebić.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku