Koronavirus – Općina Orebić donijela mjere prevencije širenja virusa

Odlukom načelnika, a u skladu s odlukom Vlade i preporukama nadležnih institucija Općina je propisala mjere prevencije širenja virusa COVID-19 na području Općine Orebić.

Naravno, uz ove mjere na snazi su i sve one koje je propisala Vlada i druga nacionalna i županijska tijela. Osnovna škola Orebić objavila je na svojim mrežnim stranicama upute za roditelje, a portal Orebić.com.hr u kontaktu sa Stožerom civilne zaštite Općine Orebić i drugim institucijama objavit će sve relevantne informacije za građane, kao i roditelje djece vezano uz rad vrtića. Apeliramo na građane da se pridržavaju uputa nadležnih tijela, te da zajedno što bezbolnije prebrodimo ovu kriznu situaciju.

Odlukom Općine nalaže se slijedeće: 

1.) Na području Općine Orebić odgađaju se sva okupljanja građana na otvorenom i zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kazališne i dječje predstave, kulturne priredbe i ostali javni skupovi.

2.) Ustanove u vlasništvu Općine Orebić do daljnjega neće organizirati izravan rad sa strankama. Nalaže se privremeno zatvaranje knjižnice i čitaonice te klubova, zatim prostora udruga civilnog društva, saveza i zajednica udruga, kao i prostora koje te udruge koriste za redovne aktivnosti.

3.) Preventivno se zatvaraju sportski tereni i igrališta na području Općine Orebić.

4.) Privremeno prestaje s radom P.U. Dječji vrtić Orebić kao i područni odjeli: Viganj, Potomje, Trpanj i Janjina. Za vrijeme prestanka rada Vrtića biti će organizirana dežurstva isključivo za korisnike koji nemaju drugih mogućnosti zbrinjavanja svoje djece. Upute o dežurstvima roditelji će dobiti od zaposlenika ustanove u ponedjeljak 16. ožujka 2020. godine.

5.) Jedinstveni upravni odjel Općine Orebić, općinske ustanove i tvrtke ograničavaju izravan rad sa strankama, a kontakt će biti moguć putem telefona, pošte ili e-maila. U iznimnim situacijama, kada je zbog zadanih rokova u određenom postupku potrebno predati pismeno Općini Orebić isto će biti zaprimljeno. Preporučuje se financijske transakcije (plaćanje računa i sl.) obaviti internet bankarstvom.

6.) Službenici i namještenici Jedinstvenog upravnog odjela, općinskih ustanova i tvrtki dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora te isto preporučivati građanima/strankama s kojima su u komunikaciji.

7.) Preporučuje se svim građanima Općine Orebić što je moguće manje koristiti usluge Ambulanta na području Općine Orebić radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze.

8.) Mole se građani Općine Orebić koji su, radi poslovnih ili privatnih razloga od 01. ožujka 2020. godine boravili u virusom zahvaćenim zonama, da postupe savjesno i odgovorno te da se, u skladu s preporukama struke, telefonskim putem jave dežurnom epidemiologu i postupaju po naputku.

9.) Mole se građani da se u slučaju smrtnog slučaja sprovodi odvijaju u krugu obitelji.

Mjere stupaju na snagu odmah, a odluka vrijedi do poništenja. Cjelovitu odluku možete pogledati na mrežnim stranicama Općine Orebić .

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku