Prikupljanje donacija za kupnju medicinske opreme u Orebiću – prezentacija opreme u ponedjeljak

Ambulanta Orebić prikuplja donacije za kupnju novog vozila hitne pomoći s nužnom opremom koja će omogućiti kvalitetan rad hitne službe.

Pozivaju sve zainteresirane na prezentaciju na kojoj ćete uživo upoznati mogućnosti opreme i njenu ulogu u spašavanju života i zbrinjavanju hitnih medicinskih slučajeva. Prezentacija će se održati u ponedjeljak, 18. travnja s početkom u 18 sati na rivi u Orebiću – ispred prostorija Splitske banke.

Postojeće vozilo hitne pomoći kojim raspolaže hitna medicinska služba pri ambulanti u Orebiću ne ispunjava na optimalan način sve potrebne uvjete za zbrinjavanje hitnih slučajeva. Kako doznajemo – vozilo je općenito u jako lošem stanju, prokišnjava i u njemu je propuh, a klimatizacijski uređaj ne radi dobro. Također, oprema u vozilu je stara i dijelom ne radi kako treba – pa bi je za pouzdan i kvalitetan rad trebalo zamijeniti.

Kako bi osigurali adekvatan standard i kvalitetno zbrinjavanje najtežih medicinskih slučajeva, djelatnici hitne medicinske službe pokrenuli su inicijativu, te u suradnji s Općinom Orebić organiziraju prikupljanje sredstava za kupnju novog vozila i moderne opreme – čime bi pacijenti na području koje pokriva hitna pomoć iz Orebića dobili adekvatnu i kvalitetnu medicinsku uslugu.

Ukoliko osiguraju sredstva, nabavit će novo vozilo, respirator, aspirator, priručni laboratorij, kardiološki stolac, rasklopna nosila i ostala potrebna oprema ukupne vrijednosti oko pola milijuna kuna.

Kupljeno vozilo i oprema bilo bi u uporabi u hitnoj pomoći u ambulanti Orebić, te će uz kvalitetan rad hitne medicinske službe, poboljšati i rad ordinacija obiteljske medicine u sklopu Ambulante Orebić.

Svoju donaciju već danas možete uplatiti na poseban račun koji je za ovu svrhu otvorila Općina Orebić:

Primatelj: HITNA – OREBIĆ , 20250 Orebić
Broj računa (IBAN): HR2824070001500317270
Model: HR24 Poziv na broj primatelja: 7765
Svrha uplate: Donacija

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku