Svečano obilježavanje početka radova na izgradnji OŠ i školske dvorane

Foto: Ivica Dajak | orebic.com.hr

U petak, 9. svibnja 2014., u sklopu programa obilježavanja Dana općine Orebić, održat će se svečanost obilježavanja početka radova na Osnovnoj školi i školskoj dvorani.

Iako su radovi krenuli u veljači, tek za ovaj petak organizirana je i formalna svečanost obilježavanja početka radova i ceremonije polaganja kamena temeljca za novu zgradu Osnovne škole Orebić i školsku dvoranu.

Tako će se sutra na kratkoj svečanosti okupiti predstavnici Osnovne škole Orebić i institucija koje financiraju ovaj kapitalni projekt. Projekt financiraju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 18,5 milijuna kuna, Središnja europska banka, također preko rečenog Ministarstva sa 5 milijuna kuna, Županija Dubrovačko – neretvanska sa 3 milijuna kuna, te Općina Orebić sa 3,5 milijuna kuna.

Projekt predviđa rekonstrukciju i dogradnju postojeće školske zgrade, izgradnju sportske dvorane, te otvorenog igrališta sa svlačionicama i sanitarnim čvorovima. Učenicima će u rekonstruiranoj školi na raspolaganju biti ukupno 15 učionica što uključuje i posebne kabinete za predmetnu nastavu. Planira se kako će nova školska zgrada biti završena u roku od 18 do 24 mjeseca.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku