Počinju radovi na orebićkoj školi – preseljenje škole na privremenu lokaciju

Kako saznajemo iz Općine Orebić, 20. siječnja iduće godine počinju radovi na rekonstrukciji i dogradnji Osnovne škole u Orebiću.

Već 13. siječnja očekujemo prve djelatnike izvođača radova koji će raditi na pripremi za gradnju.

Prema već prezentiranom projektu i ishodovanim dozvolama kreće se u rekonstrukciju i dogradnju postojeće školske zgrade, izgradnju sportske dvorane, te otvorenog igrališta sa svlačionicama i sanitarnim čvorovima. Učenicima će u rekonstruiranoj školi na raspolaganju biti ukupno 15 učionica što uključuje i posebne kabinete za predmetnu nastavu. Projekt vrijedan 29,75 milijuna kuna financiraju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Županija Dubrovačko – neretvanska i Općina Orebić. Planira se da će nova školska zgrada biti završena u roku od 18 do 24 mjeseca od početka izvođenja radova, a Općinsko vijeće trebalo bi donijeti odluku da se radovi ne zaustavljaju niti tijekom turističke sezone.

Nastava će se odvijati normalno, te će učenici OŠ 'Orebić' prvo polugodište pohađati u postojećoj školskoj zgradi, dok će se nastava od početka drugog polugodišta ove školske godine, pa do završetka radova, odvijati na privremenoj lokaciji na prvom i drugom katu poslovnog centra 'Maxi Konzuma' u Stankoviću – koji je odabran kao optimalna lokacija na kojoj se nastava može odvijati, a da objekt pri tome ispunjava sve tražene standarde MInistarstva znanosti, obrazovanja i Športa. 

Prema preliminarnim planovima s kojima smo upoznati, uvjeti izvođenja nastave na privremenoj lokaciji ne bi trebali zaostajati za onima koje učenici i nastavno osoblje imaju u postojećoj školskoj zgradi. Kako bi olakšali dolazak u školu u Stankovićima, Općina Orebić planira i uvođenje posebne autobusne linije.

Sredstva za adaptaciju privremenog prostora osigurali su Županija Dubrovačko – neretvanska i Općina Orebić, dok će OŠ 'Orebić' organizirati potrebne radove za preseljenje. Upravo je u tijeku i izrada nogostupa, koji bi uz planiranu prometnu signalizaciju trebao put u školu učiniti sigurnijim. Radove u vrijednosti 410.000,00 kn financiraju Općina Orebić i Hrvatske ceste, a izvodi tvrtka Dubrovnik ceste.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku