I pelješki proizvodi na Božićnom sajmu u Strasbourgu

Božićni sajam u Strasbourgu najljepši je i najveći sajam na kome se nude razni proizvodi iz većine zemalja EU. Predstavnici  Dubrovačko – neretvanske županije Udruga Fortes sa otoka Korčule, Udruga Plavac mali, Pelješki vinski puti, Udruga za očuvanje neretvanske baštine, Županijska udruga uljara i maslinara, te udruga Liga protiv raka sa Pelješca prezentirala je bogatu ponudu sa ruralnog područja DNŽ-e,  u Hrvatskom božićnom selu na kojem Hrvatska prvi put gostuje kao nova članica EU.

U bogatoj ponudi su se našla najbolja vina, maslinovo ulje, tradicijski kolači, mandarine, limuni. 

Klapa „Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice održala je cjelovečernji hrvatski božićni koncert u znamenitoj katedrali Notre-Dame u Strasbourgu u kojoj nastupaju najeminentniji svjetski glazbenici. Dupkom puna Katedrala, koja prima do 2000 posjetitelja, ispratila je Sv. Juraj dugačkim pljeskom.

Koncert je organiziralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, tj. Stalno predstavništvo RH pri Vijeću Europe u Strasbourgu u suradnji s Gradom Strasbourgom u okviru kulturnog predstavljanja RH kao “zemlje gosta” Grada Strasbourga na čuvenom strazburškom Božićnom sajmu tijekom čitavog mjeseca prosinca.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku