Novi znak u ul. Hrvatske mladeži

Foto: Ivica Dajak

Jučer je u ulici Hrvatske mladeži postavljen novi znak. Ovaj put zabrana je na snazi za sva motorna vozila, ali samo od 23:00 do 08:00.

Nakon članka na portalu orebic.com.hr, te reakcija brojnih građana, nadležni revidirali režim prometa ulicom Hrvatske mladeži. Sada je on definiran nešto smislenije, pa je u svrhu omogućavanja ugodnijeg noćnog odmora stanarima i njihovim gostima promet zabranjen svim motornim vozilima (ne više i biciklima) i to noću od 23 do 8 sati ujutro. Odabran je i ispravan prometni znak B20 – “Zabrana prometa za sva motorna vozila”.

Palac gore za reakciju i kompromis.

Kako ni u prvom članku nisam mogao  skriti osobni stav o ovoj temi, neću to učiniti ni sada. Iako meni osobno režim prometa savršeno odgovara, jer rijetko žurim na rivu u doba postavljene zabrane, ipak mi se čini kako i nešto ranije ujutro brojni radnici žure na posao, te će se izlagati riziku plaćanja kazne kako na posao ne bi zakasnili obilazeći kilometar dužom rutom.

Također, promatrajući nakon prvog članka objekte za koje su mi kazali da ostvaruju značajan turistički dohodak, te ih se stoga treba očuvati od noćne buke skutera – ne mogu odoliti da kao turistički radnik ne konstatiram da bi za neke od njih puno bolje bilo uložiti u klimatizaciju i renoviranje smještajnih jedinica, a ne tražiti krivce za loše turističko poslovanje u motoristima, a rješenja od Općine Orebić.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku