Apel za pomoć sumještanki čija je imovina stradala u požaru

Foto: I. Trojanović

U noći sa subote na nedjelju, u ulici Ante Starčevića u Orebiću izbio je požar u kojem je bez svega što ima ostala naša sumještanka Fatima Junuzović. Mještani Orebića, Fatimini prijatelji i kolege pokrenuli su akciju pomoći.

Apel za pomoć mještana Orebića:

Sigurno ste jednom primjetili jednu sitnu nenametljivu ženu kako ide Orebićem i okolicom i putem fotografira, najčešće cvijeće. Radi se o našoj sugrađanki Fatimi Junuzović, umirovljenoj sobarici HTP Orebić. Fatima je svoje lijepe slike cvijeća, mora, Orebića, Korčule i okolice često uspješno objavljivala na Facebooku u više grupa i tako kratila svoje umirovljeničke dane u Orebiću gdje je kao podstanar živjela u malom stanu zajedno sa svojom mačkom koju neizmjerno voli. Sve do noćas.

Fatimu je, na sreću, probudio dim i jedino što je uspjela napraviti je da s mačkom pobjegne van iz svog skromnog podstanarskog stančića od sigurne smrti. Uprkos trudu Vatrogasaca DVD Orebić u vrlo opasnoj i zahtjevnoj akciji gašenja od stana i cjelokupne imovine nije ostalo apsolutno ništa. Fatima je, iako nevoljko, ipak pristala da ovo navedeno bude javno objavljeno kao i fotografije potpuno uništenog stana i imovine

Fatima Junuzović, umirovljena sobarica HTP Orebić, uz puno sreće je neozlijeđena napustila požarište skromnog stana u Starčevićevoj ulici u Orebiću. Uz Fatimu, iz stana je izvučena i njena kućna ljubimica, ali, usprkos intervenciji vatrogasaca, stan i sve što je u njemu bilo, uključivo osobne dokumente, stradali su u vatri.

Mještani Orebića odmah su na društvenim mrežama pokrenuli akciju prikupljanja pomoći u kojoj je Fatima opskrbljena neposredno nužnim za život u privremenom boravku. Međutim, svi su zainteresirani dodatno pomoći Fatimi. Tako je i iz Općine Orebić obećano kako će odmah nakon što nadležne institucije omoguće početak renoviranja, financijski i logistički maksimalno pomoći tu zahtjevnu zadaću. Mještani Orebića pokrenuli su akciju skupljanja financijskih sredstava, te pozvali i ostale da se priključe izravnom uplatom na bankovni račun Fatime Junuzović, kojoj će sredstva pomoći u organiziranju života u privremenom boravku, te obnovi stana.

Uplatiti možete na slijedeći bankovni račun:

Fatima Junuzović
Donje Pijavičino 46
Pijavičino
broj računa: HR6223300033201646935
kod SG Splitska banka d.d.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku