Izborni Zbor podružnice HSP-AS općine Orebić

Foto: I. Trojanović

U subotu, 21.2, u dvorani Općine Orebić, održan je izborni Zbor podružnice Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević.

Kako javljaju iz HSP-AS Dubrovaćko-neretvanske županije: 

Vlado Vekić, novi je predsjednik podužnice HSP AS Orebić.Za dopredsjednike su izabrani Josip Guć i Lilo Orlić. Tajnik je Ante Protić, rizničar Dejan Šestanović, a za članove izvršnog odbora izabrani su Ivan Jurković, Antoslava Marinović, Mario Pinjuh i Robert Milić. U nadzorni odbor izabrani su Petar Jurković za predsjednika, a Ante Guć i Dalibor Nišandžić za članove. Zboru su nazočili i dužnosnici iz susjednih općina: Marinko Pažin, predsjednik podružnice Korčula i vijećnik u Županijskoj skupštini, Paval Pecotić iz podružnice Smokvica, te načelnik Općine Orebić gsp. Tomislav Ančić

Zbor je vodio član predsjedništva HSP AS Petar Vuletić. Pohvalio je rad podružnice Orebić te u svom izlaganju istaknuo kako je HSP AS stožerna pravaška stranka koja je ustrojena kako na području Dubrovačko-neretvanske županije, tako i diljem Lijepe naše. Najavio je Županijski Zbor, koji se ima održati 8. Ožujka u Stonu. Osvrnuo se i na medijske napise kako pravaštvo pripada povijesti, te pojasnio kako je zapravo pravaštvo jedini izvorni hrvatski svjetonazor – živilo je pravaštvo prije nas, živi sada i živjet će dok god je Hrvata. A onima koji govore da je pravaštvo mrtvo poručio je: neka im Bog oprosti jer ne znaju što čine.

Novoizabrani predsjednik zahvalio je na ukazanom povjerenju i ustvrdio kako filijala Engleskih konzerativaca nije uspjela u svojoj nakani da razbije pravaštvo u našoj županiji, te čestitao svojim članovima koji se nisu dali „preveslat“. Istaknuo je također kako u ovoj podružnici ima dovoljno prostora za sve one koji žive pravaški život i pozvao ih da se pridruže. Prisjetio se prošlih lokalnih izbora i rezultata koji su ostvarili, te obećao da će na slijedeće izbore izaći još jači i spremniji nego ikad i da će preuzeti odgovornost za upravljanje Općinom.

Nakon intoniranje stranačke Himne „Croatio iz duše te ljubim“ zaključen je izborni zbor, a pravašice i pravaši nastavili su druženje uz prigodni domjenak i pjesmu.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku