Petak, 22 Studeni 2019 10:43

14. Dani otvorenih vrata peljeških podruma

Napisao/la 
14. Dani otvorenih vrata peljeških podruma Foto: Orebic.com.hr-iz arhive

Pelješki vinari i ove godine vas pozivaju da 6. i 7. prosinca posjetite poluotok Pelješac oazu plavca malog, obiđete nove i stare vinarije i uživate u jedinstvenom okusu Plavca malog.


U organizaciji Udruge Plavac mali – Pelješac, Peljeških vinski puta, HGK Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije i u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina te sponzora Dubrovačko – neratvanska županija, turistička zajednica DNŽ-e, peljeških vinara, te podršku popularnog brenda vode - Romerquelle manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma postala je najveća vinska manifestacija u Dalmaciji. Posjetioci se susreću sa tradicionalnim običajima u posjeti Doma vinarske tradicije u Putnikoviću do obilaska vinskih podruma i vinarija Pelješca uz degustaciju vina koja su ovaj poluotok proslavila u svijetu.
U petak, 6. prosinca, 14 mladih peljeških enologa ocijeniti će mlada vina autohtonih sorti berbe 2019.
Subota, 7. prosinca rezervirana je za organizirani obilazak podruma i kreće se nakon predstavljanja vinara u tvrđavi Kaštio u Stonu u 11.00 sati.
Po najavama organiziranih dolazaka iz Zagreba, Zadra, Splita, Sarajeva i naše županije, ove godine očekuje se rekordan broj posjetitelja.

Poslijednja izmjena dana Petak, 22 Studeni 2019 11:27

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku