Predstavljena knjiga Ivana Šeparovića ‘Adrian i prekršeno obećanje’

Foto: Martina Pašić

Na ovogodišnjem Interliberu, sajmu knjiga koji se svake godine održava u Zagrebu, održana je promocija knjige „Adrian i prekršeno obećanje“ našeg sumještanina Ivana Šeparovića, kojoj je vizualni život udahnula, također naša sumještanka, Nela Daničić.

„Adrian i prekršeno obećanje“ je knjiga za djecu koja kroz bajkoviti vilinski svijet govori o važnosti pranja zubi i nastoji djelovati protiv javnozdravstvenog problema, straha od stomatologa.
Knjigu je izdao Alka script d.o.o. pod pokroviteljstvom Curaproxa a prvo izdanje bilo je predstavljeno 12.11.2019 godine na Interliberu.
Na knjigu se osvrnuo i prof. dr.sc. Hrvoje Jurić koji kaže da slikovnica „Adrian i prekršeno obećanje“ oslikava kako znanja suvremene dentalne medicine odjevena u maštu mogu jednostavno ispričati priču o važnosti prevencije bolesti i očuvanju zdravlja zuba u djece. U djetinjstvu se usvajaju mnoge životne navike, a ova maštovita priča, na djeci prihvatljiv način, donosi sjajan primjer važnosti pravilne i redovite oralne higijene.
Promocija je bila popraćena malim igrokazom namijenjenim djeci. Mladi duo se nada da će uskoro moći slikovnicu predstaviti i u našim krajevima.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku