Sve posjećeniji Dan malostonske kamenice – FOTO

Galerija: M. Leko i B. Poluta

Jučer, u subotu uoči sv. Josipa održano je ovogodišnje izdanje tradiconalnog ‘Dana malostonske kamenice’, manifestacije koja svake godine okuplja sve veći broj posjetitelja.

Tako smo ove godine svjedočili prepunom Malom Stonu i kilometarskim kolonama parkiranih automobila, jer na ‘Dan kamenice’ stiže se s cijelog Pelješca, Dubrovnika, ali i iz cijele Hrvatske i susjednih država. Tako je, prema nekim procjenama, malostonskom rivom jučer prošlo i desetak tisuća posjetitelja.

Ston je definitivno još jednom pokazao da je prava gastronomska destinacija, a malostonska kamenica jedan od specijaliteta priznatih na europskoj i svjetskoj sceni. Posjetitelji su uz kamenice mogli kušati i druge riblje specijalitete, te pelješka vina, te domaće slastice koje već tradicionalno nude aktivistice LIge protiv raka. Iako je i nabrojano bilo sasvim dovoljno za izvrsno raspoloženje posjetitelja, za dobru atmosferu brinuli su se i nastupi folklornih i glazbenih sastava. Izvrsna uvertira u još jednu turističku sezonu.

Manifestaciju su popratili i hrvatski mediji, a među brojnim objektivima našao se i onaj neumornog Borisa Polute i naše nove suradnice Marije Leko. Pogledajte što su zabilježili.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku