Stankovićke i orebićke maškare na mulu spalile Krnja

Foto i galerija: N. Ćendo

I ove su godine vesele maškare Slobodne karnevalske države Stankovići uhitili, na mulo dopremili, te uz pomoć svekolikog maškaranog puka susjednog i prijateljskog Orebića spalili krivca za sve nedaće koje su ih sve zajedno pogađale u proteklih godinu dana.

Superhik, lik iz Alan Fordovskog miljea, pokazao se kao tvrd orah. Osim što otima siromašnima da bi dao bogatima – što ga je i dovelo u neugodnu vruću stolicu, u suradnji s neidentificiranim jatacima pokušao je sve ne bi li izbjegao zasluženu kaznu.

Prvo su Superhikovi pomagači zadržali trajekt za Korčulu 10-tak minuta duže od planiranog, pa je samo pravodobna intervencija združenih snaga stankovićkih i orebićkih maškara spriječila Krnju da otplovi u komadu i bez opekotina. Nepoznati su saboteri potom uzrokovali kvar električne mreže na orebićkom mulu, ne bi li sprečavanjem javnog čitanja Krnjovog priznanja – testamenta – utjecali na sud da ne donese i ne izvrši kaznu. Čak i na samom kraju, pred plamenom upaljača, Krnjo je odbio olako izgorjeti. Jeli zbog još jedne sabotaže, vlage ili zbog toga što nije on  baš za sve kriv – ne znamo.

Ipak – sud je bio neumoljiv, maškare jasne, a benzin pri ruci, pa je i bez čitanja testamenta, plesa i pjesme Krnjo nestao u plamenu.

Saznajemo da je na hitno sazvanom Stožeru u krizi Slobodne karnevalske države Stankovići razriješen dužnosti šef stankovićkog POSKOK-a, zbog propusta u čuvanju Krnja i izostanka uhićenja njegovih pomagača. Mandate su na raspolaganje zbog organizacijskih propusta stavili Ministar Energetike i Ministar kulture. A kako bi uklonili svaku sumnju na formalne propuste u osudi i spaljivanju Krnja – stankovićka će vlada sutra na telefonskoj sjednici naknadno izvršiti uvid u Krnjovo priznanje – te donijeti antidatiranu odluku o njegovom smaknuću.

Kako zbog kvara na električnom ormariću u lučici okupljene maškare nisu mogle čuti Krnjov testamenat – ekskluzivno donosimo fotografiju spornog dokumenta – jer tko se u njemu nije našao, nije ništa pažnje vrijedno napravio, ili barem pokušao napraviti u protekloj godini.

Krnjo testamenat 2019.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku