Poziv mladima: Sudjelujte na Erasmus+ projektu razmjene mladih na Pelješcu od 17. – 23.09.

Unutar ERASMUS+ programa, područja K1 Razmjena mladih, odobren je prvi projekt s područja Dubrovačko-Neretvanske županije pod nazivom ”Rethink the future-Reinvent the city” ili ”Promisliti budućnost – Izumiti grad”. Projekt provodi Matica hrvatska Orebić, a zemlje partneri su Italija, Španjolska, Slovačka, Litvanija i Rumunjska.

Vrijednost projekta je 16.050 eura, a financiran je sredstvima Europske komisije kroz Agenciju za mobilnost i programe Europske unije. Mladi, njih 30, boraviti će tjedan dana u hotelu Komodor u Perni, dok će se programske aktivnosti odvijati na nekoliko lokacija na poluotoku Pelješcu u razdoblju od 17. do 23. rujna 2017. godine. Ovim putem pozivamo mlade (13-30 godina) da se jave emailom info@mhorebic.hr ili na kontakt broj 092/2444/300 ako su zainteresirani za sudjelovanje na projektu, zaključno s datumom 03.07.2017.

Ovaj projekt je svojevrsni umjetničko-obrazovni eksperiment koji bi povezao mlade iz 6 različitih dijelova Europe, da putem umjetničkih intervencija u gradsku stvarnost preispitaju budućnost zajedničkog subivanja. Mladi će u tom procesu neformalnih metoda učenja (inovativne umjetničke prakse), interkulturalnog dijaloga te razmjenom znanja i vještina u zajedničkoj kreaciji ponuditi ”novi koncept grada”, posebno se fokusirajući na budućnost zajednice i relevatnih promjena kojima bi oni mogli pridonijeti. Smatramo da međunarodnom razmjenom mladih radimo na gradnji multikulturalnog okruženja u budućnosti, te da usavršavanjem mladih kroz umjetničko-obrazovne metode koje osiguravaju puni razvoj osobe, jačaju poštivanje ljudskih prava i sloboda te da u doticaju s drugim kulturama – stvaramo prostor kreativne igre koja gradi razumijevanja i prijateljstvo. Također, ovaj projekt bavi se pitanjem revaloriziranja umjetnosti, umjetničkog odgoja i obrazovanja – označavajući umjetnički odgoj i obrazovanje važnim faktorom društvene promjene. Umjetnički odgoj, kao etička i civilna tvorevina, predstavlja osnovno sredstvo socijalne integracije, te može pomoći pri rješavanju kritičnih problema s kojima se moderna Europa danas suočava- rekla je među ostalim predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Orebiću, Tina Bikić.

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku