×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 521

Utorak, 16 Srpanj 2013 20:30

Počela ''Mala škola brodogradnje''

Napisao/la 
Polaznici u Pomorskom muzeju Polaznici u Pomorskom muzeju Foto: Ivica Dajak

Jutros je počela ''Mala škola brodogradnje'' koja već četvrtu godinu zaredom podučava djecu kako izgraditi vlastiti drveni brod u skladu s tradicionalnim zanatom brodogradnje.

Jutros je ispred Pomorskog muzeja Orebić počela ''Mala škola brodogradnje'' koja već četvrtu godinu zaredom podučava djecu kako izraditi vlastiti drveni brod u skladu s tradicionalnim vrijednostima brodogradnje. Namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta, a radi se u skupinama od desetak polaznika. Jedanaest djece iz Orebića i Kučišta imati će priliku sudjelovati u izgradnji broda koji nakon porinuća ostaje u njihovom vlasništvu. Cijeli program odvija se u suradnji s Pomorskim muzejom  te pokroviteljima Turističkom zajednicom i Općinom Orebić.

U prethodne tri godine program je postao jako popularan jer nudi jedinstvenu kulturnu i turističku ponudu na kakvu inače nismo navikli. U 2013. godini kreativna radionica StolArt pod vodstvom Davora i Maje Mihalić planira posjetiti što više lokacija na Jadranu i tako doprijeti do što šireg kruga zainteresirane publike. Za sada je u planu ukupno 10 radionica. Budući da se svaka radionica odvija na otvorenom prava je atrakcija i za prolaznike.

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 17 Srpanj 2013 20:29

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku