Ovog vikenda kino u Orebiću – projekcije u organizaciji kina Mediteran i Ogranka Matice hrvatske Orebić

Ovog će se vikenda, 13. i 14. veljače u dvorani Općine Orebić održati kino projekcije domaćeg hita ‘Zvizdan’ i dječjeg sinkroniziranog crtanog filma ‘Ups! Noa je otišao”.

‘Zvizdan’ redatelja Dalibora Matanića na programu je u subotu 13.2. u 20h, dok će se  ‘Ups! Noa je otišao’ prikazati u nedjelju 14.2. u 17h. Ulaznice po cijeni od 20 kn mogu se kupiti sat vremena prije projekcije.

Projekcije se odvijaju u skopu projekta ‘Kino Mediteran’.  Ovaj projekt revitalizacije kina u Dalmaciji održava se u više od 25 gradova, a cilj mu je vratiti kvalitetan filmski program u gradove u kojima su kina odavno zatvorena. Kino Mediteran organizira Festival mediteranskog filma Split, a projekcije u Orebiću održavaju se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Orebić u suradnji s lokalnim partnerima Matica hrvatska Orebić.

Filmski programi u Orebiću održati će se u više navrata kroz 2016. godinu, a posebno atraktivna biti će ljetna gostovanja uz projekcije na otvorenom, čime će Kino Mediteran dati i svoj doprinos razvoju kulturnog turizma i ponude sadržaja filmske umjetnosti na Pelješcu.

FACEBOOK EVENT: https://www.facebook.com/events/471805506355511/
INTERNET STRANICA: http://kinomediteran.hr/gradovi/orebic/

OPŠIRNIJE O PROGRAMU:

SUBOTA, 13.2. u 20h

“ZVIZDAN”
Dalibor Matanić, Hrvatska, 2015, 123min

Zvizdan govori o zabranjenoj ljubavi, o njenoj fragilnosti, ali i o njenoj snazi. Ova filmska priča obuhvaća tri desetljeća, a smještena je u dva susjedna sela čija je povijest opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom.

Prva je ljubavna priča smještena u 1991. godinu – predratna previranja, prve barikade i napetost koja među selima doseže vrhunac, nisu dobro okruženje ni za kakvu ljubav, a kamoli za dvoje mladih iz dvaju susjednih sela. Deset godina kasnije, rat je već gotov, ali ne i zaboravljen – ožiljci još nisu zacijelili i naši se protagonisti moraju suočiti s njima. Treća priča smještena je u 2011. godinu – ni zla, ni napetosti, ni sumnje nisu nestale, ali čini se da je vrijeme za novi početak.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=PhIA5Yi8liU

***
NEDJELJA, 14.2. u 17h

“UPS! NOA JE OTIŠAO… ” sinkronizirani animirani film za djecu
Toby Genkel, Njemačka, 2015, 87min

“Ups! Noa je otišao…” je klasična priča o bezvremenskoj Noinoj arci. Ovo je priča o životinjama koje nisu dospjele na arku među kojima su i svitodomci, grifoni i samopiri– izgledom neobične i simpatične životinje za koje nitko nikad nije čuo jer dosad nisu postojale.

Bližio se kraj svijeta i postojala je opasnost da poplave unište sva bića na planeti. U Noinu arku redom su se ukrcale sve vrste životinja, od najveće do najmanje. Nespretni svitodomac Dado i njegov sin Fric ušli su u arku uz pomoć grifonki Vande i njezine kćeri Lole.
U trenutku kada se Noina arka otisnula , Lola i Fric su se nesretnim slučajem našli izvan nje. Za te dvije životinjice to je bio početak avanture u kojoj su stekli nove prijatelje, upadali u nevolje i susretali razne neobične životinje dok su se pokušavali spasiti. Na samom kraju otkrili su da je ponekad potrebno suočiti se s krajem svijeta kako bi se pronašlo mjesto u njemu!

TRAILER: https://vimeo.com/139916031

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku