Otvorenje Kuventa i početak Viganjskog kulturnog ljeta

Foto: Ivica Dajak

SInoć je u klaustru viganjskog Kuventa, održana svečanost otvorenja uređenog Kuventa, kojom se ujedno obilježio i početak niza manifestacija pod nazivom ‘Kulturno ljeto Viganj 2013’.

Kuvenat je od ove godine ponovno dom udruzi Hrvatski dom Viganj, čiji su mladi članovi, uz financijsku i logističku pomoć TZO Orebić, Općine Orebić, te brojnih fizičkih i pravnih osoba našega kaja upravo završili uređenje dijela zgrade i stavljanje u funkciju održavanja prvenstveno kulturnih manifestacija.

Tako je i ovo otvorenje jedan u nizu događaja, koji će se pod zajedničkim nazivom ‘Kulturno ljeto Viganj 2013.’ održavati ovog ljeta u Vignju, a posebno u Kuventu.

Okupljenima su se kratko obratili predsjednik udruge Hrvatski dom Viganj Petar Ortolio, predsjednik MO Viganj Miroslav Roso, načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, dekan pelješki rev. Ante Marković, te dopredsjednik udruge i autor knjige “Hrvatski Dom Viganj – 100 godina djelovanja” Ivan Pamić. Otvaranju je nazočila i direktorica TZO Orebić Jelena Radovanović, a čestitke prigodom otvaranja kao i potporu udruzi u njenom radu telefonski je izrazio i prethodni načelnik Općine Orebić Tomislav Jurjević.

Kao najbolja ilustracija svrhe postojanja udruge – svečanost su uveličali glazbenim nastupima viganjski mališani David Opolzer, Eva Nikpaljević-Čerezin i Vito Njakara – polaznici Osnovne glazbene škole u Orebiću, koji su glazbenim nastupima i dječjom neposrednošću pobrali i najveći pljesak nazočne publike.

Druženje je potrajalo do kasno navečer uz nastup rock skupine ‘Three roses’, koji su poklonili ovaj nastup Vignjanima.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku