Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Orebić

Foto: Tonči Čulina

Konstituirajuća, a odmah potom i prva radna sjednica novog saziva Općinskog vijeća Općine Orebić, održat će se u subotu, 15. lipnja u 18:00 u dvorani Općine Orebić.

Kako saznajemo od donačelnika Općine Orebić Perice Tolja, novi saziv Općinskog vijeća Općine Orebić konstituirajuću sjednicu, a odmah potom i radnu, trebao bi održati u subotu, 15. lipnja u 18:00 sati u dvorani Općine Orebić.

Za one koji su uspjeli propustiti atmosferu oko lokalnih izbora, podjsetnik na to kako su u prvom krugu mjesta u OV dobili HDZ (6), HSP – AS (3), SDP (2) i Zajednica sretnih ljudi (2). Uz matični HSP-AS, podršku izabarnom načelniku Tomislavu Ančiću u drugom krugu lokalnih izbora pružili su i SDP, te nezavisna lista ‘Zajednica sretnih ljudi’ nositeljice Marije Mrgudić

Tako je za očekivati i dogovor te tri opcije i oko većine u Općinskome vijeću. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kako će se izgledati rad lokalnog zakonodavnog tijela naše Općine, na koji će se način nova vlast primiti posla, te kako će koegzistirati s općinskim HDZ-om, koji je i dalje najjača pojedinačna politička snaga.

Kako smo svjedočili iznimnom interesu za napise na našem portalu vezane za lokalne izbore, a novoformirana izvršna vlast također je iskazala i interes za većom transparentnošću rada – planiramo i ovu prvu sjednicu OV opsežno popratiti na portalu orebic.com.hr. U svakom slučaju očekuje Vas foto, video i tekstualno izvješće po završetku sjednice – a na sugestiju Općine – također ispitujemo i mogućnost izravnog prijenosa – tekstualnog, audio ili video – što će pak ovisiti o materijalno tehničkim mogućnostima, a o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni tijekom tjedna.

I za kraj – iskreno želim svim izabranim vijećnicima dobar i kvalitetan rad, na dobro svih žitelja Općine, te u skladu s najboljim željama i programskim odrednicama koje smo čuli u kampanji. Imajte uvijek na umu slavne civilizacijske i demokratske dosege našeg kraja, danas prometno i općenito izoliranog, iz vremena kad su se u naša civilizacijska, gospodarska i društvena postignuća mogle samo ugledati zemlje i narodi današnje Europe: Obliti privatorum publica curate!

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku