Otvorenje izložbe fotografija ‘Mali otoci, prvaci održivosti’ – sutra u 18 u dvorani Općine

Lokalna akcijska grupa LAG 5 poziva vas na otvorenje međunarodne putujuće izložbe fotografija „Mali otoci, prvaci održivosti“, koje će se održati 10. prosinca 2016. godine u dvorani Općine u Orebiću u 18 sati.

Izložbu organiziraju LAG 5 i vanjski stručnjak incijative Malih Održivih Otoka Sylvian Petit uz podršku Conservatorie du Littoral. Putujuća izložba koju organiziraju Conservatoire du Littoral i njihovi partneri u sklopu trećeg izdanja CELEBRATE ISLANDS već je bila predstavljena u Francuskoj, Španjolskoj, Tunisu i Mozambiku, a sada i u Hrvatskoj.

Otvorenje izložbe će uveličati klapa ¨Geta¨ iz Orebića uz degustaciju likera i rakija našeg lokalnog proizvođača i člana LAG-a 5 ¨Natura Antunović¨

Izložba „Mali otoci, prvaci održivog razvoja“ naglašava važnost prirodnih i kulturnih znamenitosti, te potrebu za održivim upravljanjem otočnim područjima kako bi se očuvala njihova baština. Mali otoci su krhki i jedinstveni. Nalaze se na čelu globalnih promjena. To su područja i mjesta inovacije koja se stalno obnavljaju zbog vlastitog održivog razvoja. Recikliranje otpada, očuvanje vodnih resursa, promicanje obnovljivih izvora energije, zaštita biološke raznolikosti, valorizacija kulturne baštine…više nego sam poziv na putovanje, ova izložba ističe konkretne aktivnosti više od 30 malih otoka diljem svijeta za izazove sutra.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku