Noć kratkih dokumentarnih filmova – u nedjelju u Orebiću

Ogranak Matice hrvatske Orebić  vas poziva na noć kratkih dokumentarnih filmova, retrospektive DokuMA Film Festival-a u Makarskoj. Projekcije filmova će se održati u dvorani Općine Orebić, 15.05. (nedjelja) s početkom u 20h.

DokuMA Film Festival je međunarodni festival dokumentarnog filma koji se održava u Makarskoj, a ove godine će doživjeti svoje treće izdanje, i to u periodu od 1. do 5. lipnja.

Ciljevi DokuMA Film Festivala su promicanje multikulturalizma, promoviranja kinematografija zemalja članica EU te stvaranja platforme za razmjenu filmskih ideja i iskustava. Festival svake godine ugosti službenu ZEMLJU PARTNERA iz EU, a dosadašnji su partneri bili Češka Republika (2014), Republika Poljska (2015) te Kraljevina Danska (2016).

DokuMA Film Festival predstavit će se publici u Orebiću sa četiri kratka filma, čime će predstaviti osnovnu strukturu svog filmskog programa kojeg čine međunarodni kratkometražni natjecateljski program Mali Garmaz, Filmovi Zemlje partnera, te Dugi Hit Film ali će također prezentirati i uradak koji je nastao u sklopu filmske radionice na edukativnom programu Dokuma CrossBorder 2015.

/Pobjednički film DokuMa Film Festivala/
*MINERITA, Raúl de la Fuente, Španjolska, 2013, 28′

Dokumentarni vestern o tri žene koje rade u rudniku u Boliviji.
Tražeći srebro u okrugu Cerro Rico svi rudari svakodnevno riskiraju život, ali uvjeti su ipak znatno teži za žene koje moraju strepiti i od muških kolega.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jY5mbbmN0V4

/Mali Garmaz/
*Ritam Spavača/ Sleeper’s Beat, Anastasia Kirilova, Engleska, 2014, 16′

Lirična i vizualno impresivna priča o životu uposlenika na Trans-Sibirskoj željeznici.Rade od jutra do mraka u teškim uvjetima, ali oni ipak vole svoj vlak i ne žele živjeti bez njega.
Trailer: https://vimeo.com/80323967

/Nagrada publike/
* Moj najdraži jebeni mobitel/My Dearest F#cking Phone, Eef Hilgers, Nizozemska, 2014, 17′

Film o intenzivnoj vezi tinejdžerice i njezinog mobitela.
Zaronimo u njen svijet, virtualnu kreaciju preferencija i lajkova na Facebooku, njome toliko važnijih od stvarnoga svijeta.
Trailer:https://www.youtube.com/watch?v=Ngil76XRh4Y

/ Odabrani filmovi s filmske radionice Dokuma CrossBorder 2015/
*Poslednji galebovi, 2015, Hrvatska-Makedonija-Srbija, 6′

Portret legendarnih makarskih galebova iz “Arbuna”, zavodnika par excellence jadranske obale.

Trailer pobjedničkog filma Festivala – Minerita

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku