Međunarodni tjedan Crvenog križa obilježen aktivnostima u Korčuli i Orebiću

Foto: GDCK Korčula

Ovaj je tjedan nizom aktivnosti u Korčuli i Orebiću Gradsko društvo Crvenog križa Korčula u suradnji s Općinskim Crvenim križem Orbić obilježilo Tjedan Crvenog križa (od 8. do 15. svibnja).

Obilježavanje je započelo već 6. svibnja kada su u Korčuli na Tru Pomirenja obilježili Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca uz mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi uz pomoć medicinske sestre Milke Skokandić i doktorice Leile Mitrović. Također je organizirana humanitarna prodaja kolača koju su napravili mladi GDCK Korčula i rukotvorina koje su izrađivali zajedno s korisnicima Doma za starije i nemoćne u Korčuli. Ekipa podmlatka iz OŠ Ante Curać Pinjac održala je pokaznu vježbu iz prve pomoći, a mladi GDCK Korčula prezentirali su što treba poduzeti kod besvijesnog stanja, kako pružiti reanimaciju i imobilizaciju. Od humanitarne prodaje kolača i rukotvorina prikupljeno je 1.211,00 kn koje će biti donirane Karli Sentić.

Obilježavnje tjedna Crvenog križa nastavljeno je 9. svibnja u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Blato i 11. svibnja u Domu za starije i nemoćne Vela Luka gdje su korisnici upoznati s radom Crvenog križa, te su organizirane prigodne radionice.

12. svibnja u Orebiću je ispred Caffe bara Best u suradnji s Općinskim Crvenim križem Orebić održano mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi.

Kao vrhunac tjedna, danas, 14. svibnja, održan je županijski susret darivatelja krvi, na kojem se okupilo oko 150 darivatelja krvi iz cijele Dubrovačko – neretvanske županije.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku