Nastup Folklorne skupine Osnovne škole Orebić na smotri folklora u Osojniku

Foto: OŠ Orebić

U Osojniku, pokraj Dubrovnika, održana je tradicionalna smotra folklora na kojoj su nastupali najmlađi članovi kulturno umjetničkih društava i osnovnih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Sudjelovalo je devet skupina u dobi od 3 do 14 godina.

To je ujedno bio i drugi javni nastup Folklorne skupine Osnovne škole Orebić. Prvi put su se predstavili na završnoj školskoj priredbi u projektu na temu „Nekad i sad“ s poznatim Kapetanskim plesom.

Folklornu skupinu vodi učiteljica razredne nastave Sanja Krističević, kojoj u ulozi kapetana pomaže Dario Krističević, a glazbena pratnja je nastavnica Marina Stanković. Zahvaljujemo Dariu i nastavnici Marini jer bez njih ne bi uspjeli započeti s „Polonezom“ te se nadamo da će ih u ovim važnim ulogama uskoro zamijeniti učenici.

Bogate nošnje našeg kraja u suradnji s učiteljicama, roditeljima i učenicima kroz radionice, sredstvima Škole te uz financijsku pomoć Turističke zajednice sašila je gđa Gordana Mustapić.
Brojne kulturno umjetničke sadržaje koje kroz Plan i program te Kurikulum osnovnog i glazbenog obrazovanja provodi naša škola, odlučili smo ove godine obogatiti folklornom skupinom. Zahvaljujući Sanji Krističević koja je plesala u „FS Poloneza“, a sada se kao učiteljica razredne nastave opredijelila i za profesionalni rad s djecom, stvorili su se uvjeti za ispunjenje odavno zamišljenog plana. Djeca su iskazala interes, a Škola u potpunosti podupire njihov rad.

Krenuli smo s najmlađim uzrastom, a porastom broj učenika, postojeće i novoosnovane sekcije želimo ujediniti u Kulturno umjetničko društvo osnovne obvezne i glazbene škole.

KUD će se sastojati od plesnih skupina, folklorne skupine, Školske klape, komornih sastava, školskog orkestra, benda, te skupina iz ostalih kulturno umjetničkih područja ovisno o interesu učenika te afinitetima nastavnika.

Najmlađi članovi naše škole dostojno su predstavili bogatu pomorsku tradiciju orebićkog kraja sa željom da takvih nastupa bude što više.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku