Ponedjeljak, 23 Lipanj 2014 18:09

Nastup Folklorne skupine Osnovne škole Orebić na smotri folklora u Osojniku

Napisao/la  OŠ Orebić
Mališani Folklorne skupine OŠ Orebić Mališani Folklorne skupine OŠ Orebić Foto: OŠ Orebić

U Osojniku, pokraj Dubrovnika, održana je tradicionalna smotra folklora na kojoj su nastupali najmlađi članovi kulturno umjetničkih društava i osnovnih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Sudjelovalo je devet skupina u dobi od 3 do 14 godina.

To je ujedno bio i drugi javni nastup Folklorne skupine Osnovne škole Orebić. Prvi put su se predstavili na završnoj školskoj priredbi u projektu na temu „Nekad i sad“ s poznatim Kapetanskim plesom.

Folklornu skupinu vodi učiteljica razredne nastave Sanja Krističević, kojoj u ulozi kapetana pomaže Dario Krističević, a glazbena pratnja je nastavnica Marina Stanković. Zahvaljujemo Dariu i nastavnici Marini jer bez njih ne bi uspjeli započeti s „Polonezom“ te se nadamo da će ih u ovim važnim ulogama uskoro zamijeniti učenici.

Bogate nošnje našeg kraja u suradnji s učiteljicama, roditeljima i učenicima kroz radionice, sredstvima Škole te uz financijsku pomoć Turističke zajednice sašila je gđa Gordana Mustapić.
Brojne kulturno umjetničke sadržaje koje kroz Plan i program te Kurikulum osnovnog i glazbenog obrazovanja provodi naša škola, odlučili smo ove godine obogatiti folklornom skupinom. Zahvaljujući Sanji Krističević koja je plesala u „FS Poloneza“, a sada se kao učiteljica razredne nastave opredijelila i za profesionalni rad s djecom, stvorili su se uvjeti za ispunjenje odavno zamišljenog plana. Djeca su iskazala interes, a Škola u potpunosti podupire njihov rad.

Krenuli smo s najmlađim uzrastom, a porastom broj učenika, postojeće i novoosnovane sekcije želimo ujediniti u Kulturno umjetničko društvo osnovne obvezne i glazbene škole.

KUD će se sastojati od plesnih skupina, folklorne skupine, Školske klape, komornih sastava, školskog orkestra, benda, te skupina iz ostalih kulturno umjetničkih područja ovisno o interesu učenika te afinitetima nastavnika.

Najmlađi članovi naše škole dostojno su predstavili bogatu pomorsku tradiciju orebićkog kraja sa željom da takvih nastupa bude što više.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Lipanj 2014 18:24

Prijava korisnika

Unesite korisničko ime i lozinku