Okupljenima se uvodno obratila Dubravka Šerković, incijatorica pokreta Slow Food Pelješac - govoreći o filozofiji Slow Food-a. Događaj je nastavljen suvremenom interpretacijom teme ''Samoniklo jestivo bilje'' kustosice i predavačice Sani Sardelić. Razliku između obrtničkog i industrijskog sladoleda otkrila nam je Marija Antunović, vlasnica slastičarne Croccantino, a uvid u suvremenu proizvodnju jednog tradicijskog proizvoda kao što je to Pelješki varenik otkrio je Ivan Miloš, jedan od četri mlade vinarske obitelji (Bartulović, Bogoević-Marušić, Miloš, Vukas) koje su spasile varenik od zaborava i revitalizirali njegovi proizvodnju i upotrebu u modernoj gastronomiji. Organizato je pomirio teoriju i praksu, te pružio potpun doživljaj Slow Food-a organiziranim kušanjem Pelješkog varenika u kombinaciji s gelatom od lavande koji nam je priredila slastičarna Croccantino.
Nedjelja, 28 Svibanj 2017 22:04
Međunarodni dan bioraznolikosti u Orebiću obilježen "Slow food pričama Pelješca"
Napisala Tina BikićMeđunarodni dan bioraznolikosti u Orebiću je obilježen događajem pod nazivom ''Slow Food priče s Pelješca" u organizaciji Matice hrvatske Orebić i Slow Food Pelješac.