Krivac za sve prošlogodišnje nedaće uhićen u Stankovićima i likvidiran na mulu – FOTO

Foto: N. Ćendo - Galerija: B. Poluta i N. Ćendo

Kako javlja UMO, jučer je u redovitoj akciji specijalne jedinice Poskoka ‘Monte vipera’ – u Stankovićima lociran, identificiran i uhićen S. S. (detalji poznati redakciji), ostarjeli vlasnik farme slinavih puževa, krivac za sve prošlogodišnje nedaće koje su pogodile naš kraj.

Slinavog lupeža i kriminalca, otprije poznatog organima gonjenja po svojim nedjelima, sud je u odsutnosti osudio na lomaču. Slobodna država Stankovići, u kojoj se Krnje već tradicionalno skriva od zaslužene sudbine, bez dvoumljenja je izručila zločinca, koji je u pratnji veselih maškara prepraćen na mulo, gdje je presuda, usprkos kiši – bez odgađanja izvršena na veselje nazočnog puka maškaranog.

Ni dosadna kiša nije spriječila da Krnju, kao simbol svega lošeg što nas je zadesilo u minuloj godini, kojeg već tradicionalno izrađuju obitelji Tolj i Mihaljević u Stankovićima, preprate uz potporu maškara i Uduge mladih Orebić u motoriziranoj povorci kroz Stankoviće i Orebić  na mulo i spale na lomači – kako običaj nalaže. Iako su tvrdili suprotno, ovom veselom događaju usprkos kiši koja nije štedila ni njih ni opremu nisu odoljeli ni Nedjeljko Ćendo i Boris Poluta, koji su u slici zapamtili detalje ovog lijepog tradicionalnog zbivanja. Meni i Vama kao pokušaj nadoknađivanja nazočnosti propuštenom događaju, budućim generacijama za sjećanje.

Fotografija sa suđenja nemamo – isto je bilo zatvoreno za javnost zbog prezentacije gnusnih i ljudskom oku nepojmljivih zločina za koje je osuđenik suđen i osuđen.

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku