Koncert mezzosopranistice Dubravke Šeparović Mušović u Orebiću

 U okviru programa Dani kulture Orebić 2017, Matica hrvatska Orebić poziva vas na koncert klasične glazbe na kojem će nastupiti prvakinja zagrebačke opere HNK, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, a uz pratnju klavijaturistice Darjane Blaće Šojat. Pridružite nam se u ponedjeljak 21.08. u 20h, u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću.

Ovaj glazbeni događaj ostvaren je u suradnji s umjetničkom agencijom Sandre Milankov, te uz financijsku potporu Općine Orebić i Turističke zajednice Općine Orebić.

Dubravka Šeparović Mušović je rođena u Dubrovniku. U Zagrebu je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu 1993., te na Muzičkoj akademiji 1998. godine u klasi profesorice Snježane Bujanović-Stanislav. Magistrirala je 2002. Usavršavala se kod Ruže Pospiš Baldani, Eve Blahove i Carol Byers. Solistica Opere HNK u Zagrebu je od 2001. godine, a 2007. godine postala je prvakinja opere. Odlikovana je redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za posebna dostignuća u Hrvatskoj.

Darjana Blaće Šojat diplomirana je dirigentica čija je osnovna djelatnost operna korepeticija. Bila je dugogodišnji korepetitor Opere HNK u Zagrebu i s opernim je solistima ostvarila veliki broj koncerata. Ravnala je opernim predstavama i baletima diljem Hrvatske. Usavršavala se u Beču i Zagrebu. Bavi se i vođenjem crkvenih zborova.

 

Program

J. Gotovac : Pjesme čežnuća

-Mornareva ljubav

-Žalba na zemlju

-S dragim u svijet

Granados : 3 odabrane pjesme Callejeo,

Amory you odio

El tra LA LA el punteado

Gershwin : 3 odabrane pjesme

The man I love

Love walked in

Summertime

Gluck: arija Orfeja iz opere ‘Orfeja i Euridica’

Bizet: Habanera, arija Carmen iz opere ‘Carmen’

Saint – Saëns : Mon coeur s’ouvre a ta void, arija Dalila iz opere ‘Samson i Dalila’

Verdi : arija Eboli iz opere ‘Don Carlo’, Nel Giardino del bello

Gotovac: ‘Oda zemlji’, arija iz opere Mile Gojsalića

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku