Predstavljanje Kinookus Food Film Festivala u Orebiću

U okviru ”Dana Kulture Orebić 2016” Ogranak Matice hrvatske u Orebiću poziva sve zainteresirane na prezentaciju Kinookus Food Film Festivala, ovog petka, 2. rujna u 21 sat, u vrtnom prostoru Mlinice.

Ogranak Matice hrvatske u Orebiću u suradnji s udrugom Kinookus predstavit će novu ediciju stonskog food film festivala uz film iznenađenja koji ćemo gledati pod otvorenim nebom vrtnog prostora Mlinice u Orebiću. Pored predstavljanja ”Kinookusa”, saznat ćemo više o projektu prezidija Pelješkog varenika koji udruga Kinookus razvija s četiri obitelji vinara iz Ponikava i Prizdrine. Publici će biti predočeni ciljevi i rezultati četvorogodišnjeg ESSEDRA projekta čiji je nositelj Slow Food, a hrvatski partner udruga Kinookus.

Uz uvodno predavanje i filmove, LAG5 će nam kroz prezentaciju lokalnih proizvoda
(”Natura Antunović”, ”Pelješki varenik”) omogućiti priliku za upoznavanjem lokalnih proizvođača koji će nas kroz razgovor uvesti u način na koji odgovarajuće vrednovanje lokalne tradicijske proizvodnje može biti pokretač održivog lokalnog razvoja.

Stonski food film festival ”Kinookus” inspiriran je filozofijom najvećeg svjetskog pokreta za očuvanje uzgojne bioraznolikosti i tradicijske poljoprivrede. Kinookus Food Film Festival održat će se od 08. do 11. rujna u Stonu, pod općom temom ”Foodtourism”.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku