KineDok – kreativni dokumentarci četvrtkom u dvorani Općine Orebić

Matica hrvatska Orebić u suradnji s udrugom Restart u sklopu projekta KineDok organizira projekcije kreativnih dokumentarnih filmova u dvorani Općine Orebić, svaki četvrtak u 19:00h!

KineDok je nova međunarodna inicijativa stvaranja alternativne distribucijske platforme za autorske dokumentarne filmove u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Prošlogodišnje/ pilot-izdanje KineDoka – broji 19 različitih lokacija diljem Hrvatske, preko 120 projekcija autorskih dokumentaraca i to pred preko 1500 posjetitelja! Ove godine improvizirano kino dvorane Općine Orebić postaje jedna od lokacija. Matica hrvatska Orebić u suradnji s udrugom Restart u sklopu projekta KineDok pozivaju vas na projekcije kreativnih dokumentarnih filmova u dvorani Općine Orebić, svaki četvrtak u 19:00h!

KineDok je međunarodni projekt u sklopu kojeg se svake godine na različitim lokacijana diljem zemlje prikazuju autorski i kreativni dokumentarni filmovi zemalja partnera s ciljem širenja publike i međunarodne suradnje zemalja Centrale i Srednje Europe. Filmovi se prikazuju na lokacijama koja nisu kina, poput knjižnica, pučkih učilišta, trgova ili prostora na otvorenom. Zemlje članice projekta su Češka (nositeljica projekta), Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Hrvatska te od ove godine Poljska i Norveška. Program započinjemo Poljskim filmom ”6 Stupnjeva”, 20.10. u 19:00h

Drugi poljski film u selekciji, 6 stupnjeva, u režiji Bartosza Dombrowskog, nadahnulo je šest stupnjeva razdvojenosti, teorija socijalnog psihologa Stanleyja Milgrama koja tvrdi da se sve ljude na svijetu može međusobno povezati preko šest zajedničkih poznanika. Redatelj ispituje tu teoriju u filmu ceste, proučavajući odnos varšavske punk rokerice Martyne i meksičkog poljoprivrednika Antonija.

Ulaznice po cijeni 20kn dio su cjelogodišnjeg projekta udruge kojima donirate za kupnju audio-video (kino opreme).

Trailer filma ‘6 stupnjeva’

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku