KineDok četvrtkom – ”Amerika”

Matica hrvatska Orebić u suradnji s udrugom Restart documentary u sklopu projekta KineDok organizira projekcije kreativnih dokumentarnih filmova u dvorani Općine Orebić, svaki četvrtak u 19:00h!

Ulaznice po cijeni 20kn dio su cjelogodišnjeg projekta udruge kojima donirate za kupnju audio-video (kino opreme). Školarcima i studentima slobodan ulaz!

U četvrtak 24.11. gledamo češki film ”Amerika”, redatelja Jana Foukata. Sto godina nakon što su prvi kampovi osnovani u češkim šumama, Bára i Honza kreću pješačiti prema originalnim lokacijama kampera iz starih dana, inscenirajući svoj vlastiti bijeg u imaginarnu Ameriku…Bijeg nadahnut čehoslovačkom „tramping“ subkulturom – pokretom koji je pokušao imitirati idealizirani Divlji zapad. Slijedeći tradiciju „imitiranja Amerike“ u komunističkoj Čehoslovačkoj, stižu do mjesta gdje se osjeća sloboda, gdje prastanovnici Sjeverne Amerike sretno žive, a bizoni lutaju prerijom…

KineDok je međunarodni projekt i alternativna distribucijska platforma, u sklopu kojeg se svake godine na 20 različitih lokacija diljem zemlje prikazuju autorski i kreativni dokumentarni filmovi zemalja partnera s ciljem širenja publike i međunarodne suradnje zemalja Centralne i Srednje Europe. Filmovi se prikazuju na lokacijama koja nisu kina poput knjižnica, pučkih učilišta, trgova ili prostora na otvorenom. Zemlje članice projekta su Češka (nositeljica projekta), Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Hrvatska te od ove godine Poljska i Norveška.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku