Izložba Mladena Hazdovca u čitaonici Napredak

Foto: Ivica Dajak

Večeras je u čitaonici ‘Napredak’ otvorena prva samostalna izložba mladog orebićkog umjetnika Mladena Hazdovca

U ugodnoj prijateljskoj atmosferi, večeras je u čitaonici ‘Napredak’ – otvorena izložba ‘Kamen kao inspiracija’ Mladena Hazdovca, u organizaciji Pomorskog muzeja u Orebiću. Okupljene su uz umjetnika pozdravili i kustosica Pomorskog muzeja prof. Vesna Suhor, te načelnik Općine Orebić Tomislav Jurjević. Biranim riječima govorili su o Mladenu i njegovim radovima, trudu čitave obitelji Hazdovac uloženom u njegov rad, te budućnosti koja stoji pred mladim klesarom.

Svi nazočni izložbu su ocijenili uspješnom, a Mladen je posebno zadovoljan posjetom na otvorenju ali i tijekom cijele večeri.

Od zanimljivih izložaka izdvojio bih potpuno funkcionalni restaurirani kameni žrvanj, na kojem i sami možete probati samljeti nešto kukuruza, zdjelu od Orebićkog kamena koja pokazuje u kojim je oblicima ovaj plemeniti materijal dostupan i u našoj neposrednoj okolini, te kuglu u kamenu – skulpturu koja dobro ilustrira vještinu klesara. Ove i druge izloške možete pogledati i u subotu, te nedjelju – od 18 do 21 sat u čitaonici ‘Napredak’ Pomorskog muzeja u Orebiću.

Uz galeriju fotografija, postavit ćemo i video zapis za one koji nisu u mogućnosti svratiti.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku