Fotoreportaža s noći muzeja – N. Ćendo

Foto: Nedjeljko Ćendo

Uz  sinoć objavljeno izvješće s Noći muzeja, održane u Pomorskom muzeju u Orebiću, objavili smo i fotograleriju. Danas je dopunjavamo iscrpnim, toplim i osobnim svjetlopisom Nedjeljka Ćenda.

Posebice zadnjih godina, Orebiću ne nedostaje fotoentuzijasta. I dok jedni poput Ivice Trojanovića ili Milana Tolja (nenabrojani molim ne zamjerite) ljepote našeg kraja pretaču u različite oblike umjetničke fotografije, drugi pak, poput Borisa Polute ili Nedjeljka Ćenda marljivo dokumentiraju život i ljude – danas i ovdje. Nadam se da će i jedna i druga skupina učiniti današnjicu zanimljivijom, a za puno godina poslužiti budućim generacijama da se prisjete kako je bilo u Orebiću danas.

I dok je naša jučerašnja galerija korektna i  dokumentarna, te, nadam se, onima koji su propustili sinoćnje događanje daje iscrpnu i kvalitetnu sliku o tome kako je bilo na ‘Noći muzeja’, Ćendova fotoreportaža nešto je drugačija. Nakon mog šturog osvrta na kulturno događanje, u gotovo 200 fotografija pogledajte toplu i osobnu priču o ljudima i raspoloženju sinoć. Hvala Nedjeljku 🙂

 

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku