Crtani filmovi ‘Priče iz davnine’ – u nedjelju 24.4. u 19h u dvorani Općine Orebić

Ogranak Matice hrvatske Vas poziva na filmsku projekciju animiranih filmova ”Priče iz davnine”, u nedjelju 24.04. u 19h, u dvorani Općine Orebić.

Ulaznice po cijeni od 20 kn možete kupiti 1h prije početka projekcije. Sav prihod od ulaznica namijenjen je za audio-video (kino) opremu.

Projekt ”Priče iz davnine” jedan je od najuspješnijih hrvatskih multimedijskih projekata, koji je u tisku istaknut kao ”možda najvažniji kulturni projekt za 21. stoljeće”. U međunarodnim okvirima on predstavlja korak naprijed u otkrivanju veza između digitalnih medija i klasične književnosti.

Projekt ”Priče iz davnine” nastao je na jedinstven način, suradnjom osam neovisnih timova suradnika i autora iz cijelog svijeta (Australija, Njemačka, Francuska, SAD, Kanada, Engleska, Škotska…), čiji je rad koordiniran putem Interneta. Svaki od osam timova prenio je po jednu bajku iz slavne zbirke Ivane Brlić Mažuranić u digitalni svijet, imajući pri tome potpunu kreativnu slobodu. Gledati ćemo: ”Jagor”, ”Kako je Potjeh tražio istinu”, ”Neva”, ”Regoč”, ”Ribar Palunko”, ”Šuma Striborova”.

Projekt je predstavljen je na preko 30 međunarodnih konferencija i festivala novih medija, animacije i filma, te je osvojio brojne ugledne nagrade i priznanja poput onih na festivalu FlashForward 2002 u San Franciscu, na Lucca Comics&Games 2004, na Međunarodnom festivalu obiteljskog filma 2007. godine u Hollywoodu, te Plakete grada Zagreba.

Helena Bulaja je glavna urednica, voditeljica, redateljica i dizajnerica projekta, a pored toga je autorica i redateljica animiranog filma Regoč. U projektu su sudjelovali poznati međunarodni animatori, redatelji, glazbenici i drugi umjetnici kao što su Christian Biegai, Nathan Jurevicius, Laurence Arcadias, Ellen McAuslan, Mirek i Polina Nisenbaum, Alistair Keddie, Edgar Beals, Katrin Rothe, Brenda Hutchinson, Leon Lučev, Sabina Hahn, Erik Adigard i drugi.

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku