Dvije glavne skupštine HTP Orebić?

Foto: orebic.com.hr - arhiva

Na sjednici Nadzornog odbora Hotelsko – turističkog poduzeća Orebić, dioničkog društva u državnom vlasništvu donesena je odluka o sazivanju izvanredne glavne skupštine društva za 4. travnja 2014. godine u 10 sati u hotelu Bellevue u Orebiću.

  

Od Mladena Đelduma doznajemo kako je kao ovlaštena osoba upisana u sudski registar također sazvao glavnu skupštinu, ali za 14. travnja. Na dnevnom redu su između ostalog i: razrješenje predsjednika i podpredsjednika skupštine kojima je istekao mandat, te imenovanje novih, izviješće uprave o predstečajnom postupku, donošenje odluke o redovnom smanjenju temeljnog kapitala, donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala, usklađenje i dopuna djelatnosti, izmjene statuta društva, te donošenje odluke o opozivu članova nadzornog odbora, te izboru novih.

 
  

Na toj bi skupštini prema dnevnom redu trebalo smanjiti temeljni kapital društva kako bi se do kraja mogla provesti predstečajna nagodba. Najavljene su i dopune statuta društva kojima bi se omogućio ulazak strateškog partnera. Donese li se takva odluka, u roku od 60 dana slijedi namirenje vjerovnika.

Sjednici Nadzornog odbora kojom je predsjedao predsjenik Julio Marelić, a održana je u nazočnosti javnog bilježnika Anđelka Stanića nazočio je i Niko Violić – Jurica iz Orebića, kojega je još 10. siječnja ove godine Nadzorni odbor na rok od godine dana postavio za direktora HTP Orebić, ali na tu dužnost nije stupio iz proceduralnih razloga.

 

Komentiraj sa Facebook-om | Morate biti prijavljeni na Facebook u web pregledniku